Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Uganda: Prezervativele prea mici pentru bărbați au dus la creșterea numărului bolnavilor de SIDA

Prezervativele disponibile în Uganda sunt prea mici pentru bărbații din această țară, iar acest lucru favorizează propagarea SIDA, informează AFP, citată de Mediafax.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2014 - 17:54

Prezervativele disponibile în Uganda sunt prea mici pentru bărbații din această țară, iar acest lucru favorizează propagarea SIDA, informează AFP, citată de Mediafax.

Astfel, în timpul unui turneu efectuat de mai mulți deputați, membri în comisia parlamentară contra HIV/SIDA, în regiunile atinse de epidemie au dezvăluit pentru postul de televiziune NTV-Uganda că au primit numeroase plângeri din partea ugandezilor în legătură cu talia unică a prezervativelor, aparent neadaptată la morfologia acestora.

NTV-Uganda a raportat faptul că deputaţii ugandezi urmează să solicite producătorilor şi distribuitorilor să furnizeze populaţiei locale mai multe prezervative şi de o talie mai mare.

În urma unui program reuşit de sensibilizare a populaţiei, care promovează folosirea prezervativului, rata de prevalenţă a HIV în Uganda a scăzut de la 18% în 1992 la 6,4% în 2005, făcând din această ţară unul dintre cei mai buni "elevi" africani în materie de luptă contra virusului.

Însă această rată a reînceput să crească, stabilizându-se la 7,3% în 2011, potrivit cifrelor oficiale. Aproximativ 80.000 de persoane mor din cauza SIDA în fiecare an în Uganda.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...