Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pasiuni care sudează cupluri

Olivia şi Matei vorbesc vrute şi nevrute până la 4 dimineaţa, Luiza şi Mihnea au bătut toate crestele munţilor din ţară, iar Miruna şi Andrei se plimbă aproape în fiecare seară cu bicicletele până la miezul nopţii. ...

Share

Ramona Samoila 0 comentarii

22.06.2011 - 21:18
Olivia şi Matei vorbesc vrute şi nevrute până la 4 dimineaţa, Luiza şi Mihnea au bătut toate crestele munţilor din ţară, iar Miruna şi Andrei se plimbă aproape în fiecare seară cu bicicletele până la miezul nopţii.

 

Atunci când nu ies în oraş sau când nu au musafiri şi se duc direct acasă, Olivia (30 ani) şi Matei (35 ani) îşi fac repede ceva de mâncare şi încep să vorbească până la 3-4 dimineaţa. Despre trafic, sistemul sanitar, învăţământ, filme, cărţi, bârfe, politică şi multe altele. „Subiectele din istorie le luăm din documentarele de pe Discovery sau din articole citite recent. Avem şi poveşti din neam: tataie care a luptat în al doilea război mondial, sora mamei care nu ştiu ce a făcut, cutărică ce nu a muncit niciodată şi se vaită că nu are bani. Ne şi contrazicem, normal, asta face discuţia interesantă. De multe ori, ne alegem de la început o tabără şi spunem asta, doar aşa, să vedem încotro merge discuţia", spune Olivia.

Şi-au dat seama că vorbesc foarte mult când au plecat din cămin şi s-au mutat singuri. „Am avut şi perioade în care eram certaţi şi nu vorbeam. Am simţit-o, şi eu, şi el, ca pe o mare lipsă. Cred că asta ne lipsea la fel de mult ca sexul în perioadele alea", mai spune Olivia, care consideră că discuţiile cu soţul ei sunt barometrul relaţiei. „La începutul relaţiei credeam că aşa se întâmplă în orice cuplu, dar apoi, pentru că ne-a spus lumea şi ne-am mai uitat şi noi în jur, am văzut că nu e aşa şi ne-am dat seama că, de fapt, suntem norocoşi", adaugă ea.

„Ne-am cunoscut la munte, ceea ce a fost un punct forte"

Luiza (30 ani) recunoaşte din capul locului că unele dintre cele mai importante criterii după care şi-a ales partenerii au fost pasiunile comune şi consideră că acestea leagă foarte mult un cuplu. „Cu un tip căruia îi place să stea pe canapea sau să huzurească pe la terase ştiu sigur că n-aş fi putut să fiu. M-am cunoscut cu Mihnea la munte, ceea ce a fost un punct forte de la început. Amândoi iubim drumeţiile şi au fost perioade în care mergeam aproape săptămânal pe trasee montane în weekenduri. Faci mişcare, eşti împreună, uneori chiar şi în situaţii-limită. Îl vezi pe celălalt cum reacţio¬nează şi altfel decât în cadrul familial", spune Luiza.

Cei doi au însă şi pasiuni distincte la munte. „Mie îmi place să schiez, lui nu. Cât schiez eu, el mă aşteaptă cu vinul la baza pârtiei. Încerc să nu exagerez cu turele, iar când mă întorc facem şi ce îi place lui. Aş fi vrut să-l învăţ, dar îi e teamă că îşi rupe picioarele şi mi-am dat seama că n-are rost să mai insist", completează Luiza.

Pe Miruna (29 ani) şi Andrei (29 ani) miezul-nopţii îi prinde aproape în fiecare seară în oraş cu bicicleta. Îşi aleg de fiecare dată o zonă în care vor să ajungă şi se plimbă câte trei ore, aşa încât au traversat până acum aproape tot Bucureştiul şi toate parcurile. Uneori, se opresc şi mănâncă în oraş, pentru ca apoi să-şi continue plimbarea, alteori se mulţumesc doar să bea un suc. Vor să se distreze, dar şi să se menţină sănătoşi şi să-şi tonifice organismul. „Mai avem de lucrat la partea cu dulciurile, pentru că amândurora ne plac foarte mult. Acum o săptămână veneam din Herăstrău şi ne-am oprit la o cofetărie pentru că începuse să plouă. Efectiv n-am putut să rezistăm când am văzut prăjiturile din vitrină şi am comandat două prăjituri foarte mari. Cele mai mari de acolo. Nici nu le-am putut termina, ni se făcuse şi rău de la ele. Am promis să nu mai facem aşa, dar nu rezistăm fără o îngheţată", povesteşte Andrei, care plănuieşte împreună cu iubita lui o plimbare cu bicicletele la munte, pe drumuri forestiere.

„Până şi aici vine!"

Ca şi sexul reuşit, pasiunile comune sunt o condiţie necesară pentru ca un cuplu să funcţio¬neze, dar nu suficientă, susţin psihologii. „Depinde foarte mult de cei implicaţi. Sunt şi persoane care gândesc: «Ce bine ar fi să facă asta şi iubita mea». Alţii au însă nevoie şi de zona lor de libertate, altfel ajung la capătul răbdării: «Până şi aici vine!». Calitatea timpului petrecut împreună este foarte importantă. O persoană foarte critică degeaba face ciclism cu partenerul dacă îi subminează încrederea de sine şi-i vânează greşelile sau slăbiciunile", este de părere Bogdana Bursuc, psiholog la Mind Institute din Bucureşti. Dorinţa de a fi mereu prezent în relaţie şi atent la nevoile partenerului este cel puţin la fel de importantă ca pasiunile comune.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...