Cinci verișori au fost preluați de Protecția Copilului Vaslui după ce mama l-a MUȘCAT pe unul dintre ei

Cinci verișori cu vârste cuprinse între două luni și 11 ani din municipiul Huși, care erau crescuți într-o singură cameră de două mame surori, au fost preluați, luni, de Protecția Copilului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.01.2016 - 17:09

Cinci verișori cu vârste cuprinse între două luni și 11 ani din municipiul Huși, care erau crescuți într-o singură cameră de două mame surori, au fost preluați, luni, de Protecția Copilului Vaslui, informează Mediafax.

Cele două femei sunt acuzate de neglijență. În plus, o fetiță de un an și nouă luni a fost mușcată de mână de mama sa.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat copiii în baza unei ordonanţe preşedinţiale dată de către instanţă, după ce unul din ei, o fetiţă de un an şi nouă luni, a fost muşcat de mână de către mama sa.

Agresiunea în cazul fetiței a fost sesizată de o rudă de-a femeii, ulterior poliţiştii stabilind că reclamația se confirmă.

”Pe lângă această agresiune, s-a constatat că minorii sunt neglijaţi, nealimentaţi corespunzător, iar cele două mame nu le asigură suportul emoţional. Copiii, care nu au filiaţie paternă, asistau la diverse forme de cerşetorie practicată de către cele două femei. În momentul în care au fost preluaţi, minorii erau murdari şi cu pediculoză”, a declarat, luni, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Femeia care şi-a muşcat fiica va fi cercetată de poliţişti pentru violenţă în familie.

De altfel, în momentul în care reprezentanții DGASPC Vaslui şi executorul judecătoresc au intrat în locuinţă pentru a prelua cei cinci copii, femeia a dat drumul la o butelie şi a ameninţat că va da foc. Astfel, în acest caz a fost nevoie de intervenția jandarmilor.

Cei cinci copii au fost daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...