15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCe îşi DORESC româncele de la un BĂRBAT

Ce îşi DORESC româncele de la un BĂRBAT

Peste jumătate dintre româncele tinere consideră că cea mai importantă trăsătură a unui bărbat trebuie să fie siguranţa de sine. Caracterul de care dau dovadă bărbaţii este important pentru 49% dintre femei, iar faptul că acesta are gusturi fine sau are o situaţie materială bună contează mai puţin, ele fiind importante doar în proporţie de 31%, respectiv 18%. Rezultatele provin dintr-un studiu privind preferinţele femeilor din România în materie bărbaţi, realizat de compania de cercetare de piaţă Cult Market Research.

Citeşte şi 8 cele mai frecvente MINCIUNI ale bărbaţilor

”Acest studiu încearcă să răspundă la o întrebare controversată: ce-şi doresc femeile de la un bărbat. Am făcut o cercetare cantitativă, clasică, dar şi una calitativă, folosindu-ne de un eye tracker, cu ajutorul căruia am analizat mişcarea privirii ca răspuns la anumiţi stimuli vizuali. Cercetarea noastră ne-a demonstrat că femeile din România sunt atrase îniţial de anumite aspecte fizice, după care urmează evaluarea bărbatului după alte elemente importante, care au o greutate mai mare în alegerea pe care o fac. Pentru ele, un bărbat de caracter şi hotărât este un bărbat puternic”, a declarat Alexandru Zodieru, General Manager al Cult Market Research.

Femeile pun un accent mai scăzut pe sensibilitatea, aspectul fizic plăcut al unui bărbat sau pe faptul că acesta are gusturi fine. Mai puţin de 30% dintre respondente au menţionat una dintre aceste caracteristici când au enumerat aspectele care contează la un bărbat. Pentru cele mai multe dintre femei, bărbatul ideal trebuie să fie sincer, 40% dintre acestea indicând în mod spontan această caracteristică.

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a afla primele cinci caracteristici pe care le apreciază femeile la bărbaţi.

În cadrul studiului ”Ce tip de bărbat preferă femeile?”, cercetarea cantitativă a presupus aplicarea a 485 de chestionare telefonice pe un eşantion de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani la nivel naţional. Studiul a fost realizat în perioada 3-9 aprilie şi este reprezentativ la nivel naţional pentru eşantionul ales, marja de eroare fiind de +4,4%.

Citeşte şi 9 descoperiri despre sex care te vor UIMI

Cercetarea a utilizat şi tehnici moderne şi a urmărit ”Ce tip de bărbat atrage cel mai mult privirea unei femei?”. Cu ajutorul unui eye tracker, care urmăreşte privirea spontană, a fost studiat modul în care 13 femei cu vârsta sub 30 de ani privesc imagini cu anumiţi bărbaţi. Pe baza unor criterii psihosociologice au fost testate 22 de tipologii de bărbaţi dintre care participantele la experiment au fost atrase cel mai mult de trei tipologii: îndrăzneţ, protector şi independent.

Concluziile cercetării cu eye tracker-ul:

– Femeile au văzut în tipul de bărbat îndrăzneţ moderaţie şi linişte. Privirea lor a fost atrasă de faţă, în special de zona ochilor sau a gurii. Atunci când observă un bărbat care le atrage atenţia, femeile se mai uită la mâini pentru a analiza postura, aspectul şi prezenţa unei verighete.

– Bărbatul protector atrage atenţia prin atitudine, postură şi vestimentaţie. Privirea este cea care sugerează în primul rând femeilor această atitudine.

– Privirea participantelor la experiment a fost atrasă, în cazul bărbatului independent, de partea centrală a feţei, nasului şi gurii. Mâinile, prin postură şi aspect, şi părul, prin sugerarea atitudinii de libertate, sunt studiate şi analizate de către femei.

Citeşte şi Vrei o VIAŢĂ SEXUALĂ PERFECTĂ? 6 paşi ca să scapi de inhibiţii în dormitor

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă