13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRemodelarea unui gol de uşă

Remodelarea unui gol de uşă

O soluţie la care recurg mulţi proprietari de apartamente de bloc pentru îmbunătăţirea funcţionalităţii spaţiului este eliminarea uşilor.

Fără acestea, pasajele de trecere devin mai fluente, accesul dintr-o încăpere în alta făcându-se cu mai multă uşurinţă posibilă. Ei bine, eliminarea unei uşi din acest spaţiu trebuie să fie cu necesitate urmată de estetizarea golului rezultat. Proprietarii pot alege dintr-o gamă de soluţii de cosmetizare a golului de uşă, de la cele mai simple, la cele mai sofisticate. În cele ce urmează ne vom opri asupra uneia dintre ele, prezentându-vă, pas cu pas, punerea ei în operă.

Concret, este vorba de construirea unor volume din profile metalice şi gips-carton pe două dintre laturile golului de uşă. Construcţia este una relativ uşor de realizat, costurile implicate fiind foarte mici. Practic, dacă în ansamblul lucrărilor de renovare se execută lucrări care implică mari cantităţi de gips-carton şi de profile metalice (cum sunt placările tavanelor sau ale pereţilor), atunci soluţia descrisă aici poate fi realizată cu res­turi rămase de la aceste lucrări.

În acest caz particular, proprietarul a dorit să elimine ambele uşi care asigură trecerile în şi dinspre living. Cele două treceri sunt conectate la două holuri, deci la două pasaje de trecere pentru care gradul de funcţionalitate este similar cu confortul. Iniţial, el a dorit să păstreze forma clasică a golurilor rezultate. Pe măsură ce lucrările au evoluat însă, acestea i s-au părut banale în raport cu aspectul de ansamblu pe care livingul îl căpăta. Atunci a decis să modifice aceste goluri şi, la alternativele oferite de meşteri, s-a oprit la cea amintită mai sus.

Etape de lucru:

1. Mai întâi a fost măsurată şi trasată suprafaţa de lucru, după care s-a trecut la executarea bazei scheletului metalic. Aceasta a fost realizată din profile UW30 care au fost fixate pe muchiile golului de uşă.

2. A fost măsurat şi tăiat un profil care urmează să dea forma construcţiei. Extremităţile lui au fost decupate în aşa fel încât să se îmbine cu structura metalică deja existentă. Acest lucru s-a făcut prin poziţionări succesive.

3. După ce a fost stabilită forma optimă a profilelor care se montează oblic pe ungiurile drepte superioare ale golului, aceste se fixează pe scheletul metalic în şuruburi autofiletante.

4. Pe fiecare latură a structurii rezultate a fost montată câte o placă din gips-carton, toate fiind resturi rezultate în urma placării tavanelor din apartament. Pentru fixare au fost folosite holzşuruburi.

5. La final, construcţia a trecut prin toate etapele de finisaj clasice: muchiile au fost armate cu profile metalice, în zonele de îmbinare a fost aplicată plasă din fibră de sticlă, zonele chituite au fost şlefuite după care au fost aplicate straturile de vopsea. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă