6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialIdei creative de utilizare a paleților

Idei creative de utilizare a paleților

Folosit din cele mai îndepărtate timpuri, lemnul este un material versatil, oferind multiple posibilități de utilizare în decor. O idee din ce în ce mai agreată de amatorii de DIY constă în utilizarea paleților.

Chiar dacă piesele de mobilier moderne sunt tentante și ușor integrabile în decorurile actuale, potențialul paleților nu poate fi ignorat, cu ajutorul acestora se pot crea piese de mobilier deosebite și perfect integrabile în orice decor. Asociate cu stilul rustic, vintage sau country chic, piesele de mobilier și accesoriile realizate din paleți se pot integra și în alte tipuri de ambiente (modern, minimalist, clasic etc.). Persoanele care adoptă stilul eclectic în amenajarea locuinței, se pot folosi de paleți pentru a crea un decor original.

Aveți nevoie de raft decorativ pentru camera de zi? V-ar fi utilă o cutie/ladă suplimentară pentru depozitare? Nu aveți suficiente suporturi pentru ghivecele din balcon sau grădină? Toate aceste obiecte pot fi realizate din paleți. În plus, dacă vă place să meșteriți, puteți crea astfel de piese de mobilier și singuri, acasă. În acest fel, transformați o activitate creativă într-un hobby distractiv. De altfel, numeroși designeri de obiect folosesc de câţiva ani buni paleţi pentru a realiza diferite piese sau accesorii pentru casă, iar la importante târguri internaţionale (Ambiente, Tendence, etc,) acestea sunt nelipsite. Desigur, vă puteți inspira și din aceste soluții, de exemplu, din cele propuse de designer Irina Neacşu.

Iată câteva utilizări ale paleților, cu rezultate surprinzător de frumoase și atrăgătoare: cutii de depozitare pentru dormitor, măsuță de cafea, etajere decorative, suport pentru bijuterii, poliță bucătărie, suport pentru ghivece, blidar pentru farfurii, banchetă/comodă pentru depozitarea articolelor de îmbrăcăminte/încălțăminte și accesoriilor (genți, umbrele etc.), dulap pentru depozitarea revistelor, banchetă, ladă pentru depozitarea jucăriilor etc.

Iată  și 3 modalități concrete de a integra paleții în ambient.

Cadru pentru canapea. O canapea atipică, realizată din paleți, va deveni punctul de atracție al livingului. În plus, acest tip de canapea costă mai puțin decât una nouă, clasică.

Măsuță de cafea. O măsuță de cafea banală nu va atrage prea mult atenția. Însă un model realizat din paleți și dotat cu spații de depozitare constituie un element de decor interesant, dar și foarte practic.

Suport pentru flori. Cu ajutorul paleților se pot crea suporturi inedite pentru florile din balcon. Dacă decorul este natural și degajat, suporturile din paleți se vo integra perfect în „peisaj“.

Sursa foto: http://www.arredoidee.com

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă