Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Noul sediu GOLDART Ghildush -un model de reşedinţă pentru marii colecţionari

Casa din strada I.L. Caragiale nr. 7 bis, unde începând cu anul acesta GOLDART Ghildush va oganiza evenimente artistice şi licitaţii, o superbă vilă interbelică în stil Neo-Românesc, varianta modernizată, cu ...

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

23.01.2014 - 16:41

Casa din strada I.L. Caragiale nr. 7 bis, unde începând cu anul acesta GOLDART Ghildush va oganiza evenimente artistice şi licitaţii, o superbă vilă interbelică în stil Neo-Românesc, varianta modernizată, cu influenţe Art-Deco, a fost proiectată de arhitectul Petre Antonescu şi construită în jurul anului 1930.

Este o clădire remarcabilă, aflată pe lista de patrimoniu a Ministerului Culturii, un spaţiu luminos şi primitor, cu parfum de epocă şi încărcat de istorie şi artă. Deşi nu este de dimensiuni foarte mari, surprinde prin proporţiile echilibrate, prin volumetrii şi finisajele excepţionale.

A fost reşedinţa Primarului Bucureştiului (1922), Matei Gheorghe Corbescu, om politic liberal, ziarist, doctor în drept la Paris, fost Prefect al oraşului Bucureşti (1908-1910). De altminteri, Intrarea I.L. Caragiale, pe care este situată una dintre laturile casei, a purtat mult timp numele “Aleea Corbescu”.

Ulterior, în această casă a locuit fiica fostului primar al Bucureştiului, Marica Munteanu, iar în perioada comunistă, demnitari politici. Nu mai puţin important legat de arhitectura şi modul în care a fost construită casa este şi faptul că Matei Gheorghe Corbescu a fost bun prieten cu arhitectul Petre Antonescu.

Motivul pentru care prezentăm mai pe larg această casă este de a demonstra că renovarea unor astfel de clădiri vechi poate avea un rezultat benefic, care nu îşi găseşte nicidecum corespondentul în clădirile noi.

Vila este situată în plin centrul Bucureştiului şi, după cum ştim, multe astfel de case (chiar de patrimoniu) au cazut în ultimii ani pradă demolărilor, construindu-se în schimb clădiri de birouri din beton şi sticlă, desigur, avantajoase din punct de vedere financiar.

Alt motiv al prezentării este faptul că, întrunind exact condiţiile pentru locuirea de către o familie (aşa cum de fapt a fost şi concepută), vila, mai ales cum se prezintă acum, reprezintă un model de amenajare, decorare şi stil de viaţă pentru reşedinţele de lux, în primul rând pentru colecţionarii de opere de artă.

Aici te simţi confortabil şi relaxat, departe de cel conferit de o casă muzeu, de exemplu. Intrată acum în circuitul artistic, casa asigură ambianţa perfectă promovării artei plastice interbelice şi relaţionării cu arta şi designul contemporane.

Va putea fi vizitată, urmând să adăpostească expoziţii cu opere de artă care urmează să fie licitate, proximul eveniment de acest fel urmând să fie cel de luni, 27 ianuarie, la Intercontinental.

Mansarda casei, amenajată în stil contemporan, este locul de expunere a obiectelor de design unicat promovate de Dizainăr şi care vor participa, la rândul lor, cu o prezenţă constantă, la licitaţiile GOLDART Ghilduş.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...