11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialEleganţă uşor de obţinut: mozaicurile din piatră naturală

Eleganţă uşor de obţinut: mozaicurile din piatră naturală

Alegerea materialelor de construcţii şi a finisajelor sunt punctul cheie de la care porneşte orice designer în momentul în care i se pun la dispoziţie elementele de care dispun în realizarea unui concept original de amenajare. Unul dintre materialele care îmbină eficienţa cu aspectul elegant şi rafinat este mozaicul, care beneficiază şi de o vastă paletă de aplicaţii arhitecturale.

Majoritatea beneficiarilor au reflexul de a-şi imagina variate tipuri de pardoseli când vine vorba de mozaic, iar cei puţin mai experimentaţi pot vizualiza şi un perete realizat cu acest material, însă, progresul înregistrat în domeniu face posibilă utilizarea acestuia inclusiv la nivelul tavanului sau al unor compartimentări atipice. De exemplu, chiar şi spaţiul dintre blatul de bucătărie şi mobilier poate fi finisat cu mozaic cu suprafaţă lucioasă, din marmură sau travertin.

Mozaicurile din piatră naturală cele mai nou apărute – cum ar fi cele din marmură, travertin sau ardezie – aduc şi mai multă culoare şi fast în amenajare, devening o opţiune nu doar pentru clădirile cu patină, ci şi pentru spaţii moderne sau contemporane.

Paleta de mozaicuri din piatră naturală se împarte în cinci mari categorii:

a) mozaicul şablon – realizat din bucăţi de piatră naturală în diferite forme şi mărimi

b) mozaicul placă – realizat din bucăţi de piatră naturală, pătrate uniforme destinate decorării

c) mozaicul medalion – care seamănă cu medalionul placat din piatră naturală

d) mozaicul bordură – conceput în diferite modele cum ar fi dungat (în cazul pereţilor şi al aplicaţiilor de încadrare a pardoselii) sau artistic (realizat din marmură)

Montarea şi îngrijirea mozaicului, cel puţin când vorbim despre spaţii interioare, a devenit un proces suficient de la îndemână pentru a putea fi realizat chiar de proprietari, fiind necesară doar pe alocuri supravegherea unui specialist sau recomandările unui meşter. Important de reţinut este că la montarea mozaicului cu suprafaţă lucioasă, de pildă, este esenţială impermeabilizarea cu LTP Grout and tile protector pentru rosturile dintre pietre pentru a evita pătarea acestora.

Dacă alegem să folosim mozaicul în camera de baie, atunci aşa cum spune înţeleptul, “cerul este limita”. Gama de produse care pot fi folosite în baie este foarte vastă şi se întinde de la mozaicuri cu suprafaţă scapitată până la mozaic din pietre de râu.

O gamă exhaustivă de mozaicuri din marmură, onyx, ardezie, travertin şi piatră naturală, livrată în varii forme: tipar, medalion, pentru pardoseli, artistice sau borduri este importată de la producătorii de top şi distribuită în România de Rock Star Construct. Catalogul şi lista de preţuri sunt disponibile online la adresa www.piatraonline.ro.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă