12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCum să proiectezi camera unui nou-născut

Cum să proiectezi camera unui nou-născut

Încă din timpul sarcinii, viitoarele mame încep să-și pună multe întrebări legate de amenajarea camerei pentru viitorul copil: cum să proiectez corect camera pentru confortul copilului, dar și a mea (a părintelui)? Ce culori să aleg? Ce mobilier să cumpăr? etc.

O planificare reușita este foarte importantă în amenajarea camerei pentru că ajută la dezvoltarea sănătoasă a copilului. Aici luăm in calcul spațiul personal, care trebuie gândit atât din punct de vedere estetic, dar și funcțional, așa cum va ajuta copilul să se odihnească intr-un mediu relaxant, să fie inspirat pentru munca creativă, dar și să-i creăm o zonă plăcută pentru joacă și alte activități când acesta va crește.

Planificarea spațiului

La o vârstă atât de fragedă a copilului, este esențial să-i creăm condiții în care acesta să simtă dragostea și grija dvs., de aceea este foarte important cum aranjați mobilierului în cameră, luând în calcul că aveți nevoie de multă lumină naturală pentru a crea un mediu cald și primitor. Așa cum nou-născutul își petrece cea mai mare parte a zilei în pătuțul său, ar trebui ca acesta să fie poziționat cât mai aproape de geam. În același timp, ar fi bine să respectați o distanță optimă când poziționați patuțul față de calorifer (aici vorbim pe timpul friguros, când este dat drumul la instalație termică) și să evitați curentul.

Gama cromatică

Nu este practic să lipiți un tapet foarte scump în camera nou-născutului, așa cum acesta este destul de mic și cu siguranță peste câțiva ani va „picta“ personal acești pereți sau poate chiar dvs. Veți dori să-i schimbați atmosfera din cameră, adăugând mai multă culoare. Prin urmare, vă recomand să începeți cu un tapet mai accesibil ca preț sau să folosiți doar o lavabilă (există lavabilă specială pentru copii – netoxică) – acestea ulterior sunt ușor de înlocuit. Dacă totuși vreți să-i creați copilului un mediu interactiv și original puteți opta pentru un fototapet cu suport magnetic, o inovație foarte originală și care ajută să schimbați imaginile de câte ori doriți să schimbați ambianța sau culoarea.

În ceea ce privește alegerea culorilor – de preferat este să utilizați nuanțe neutre (crem, gri deschis) și tonuri pastelate calde sau reci (vanilie, verde pal, mentă sau bleu). Aceste culori sunt cele mai potrivite pentru camera nou-născutului, deoarece creează o atmosferă calmă și odihnitoare, în același timp nu distrage atenția copilului în timpul jocului și nu irită vizual. Accente de culoare pot fi create cu ajutorul accesoriilor sau a jucăriilor ordonate pe rafturi.

Mobilierul necesar

Pe lângă pătuțul copilului, mobilierul trebuie amplasat în așa fel ca să fie cât mai comod părinților: măsuța de înfășat, comoda și dulapul pentru hăinuțe, fotoliu pentru alăptat etc., toate amplasate cât mai la îndemână.

Pe parcurs ce copilul va crește se vor adăuga și alte piese de mobilier: coșuri sau cutii pentru depozitare de jucării, măsuță cu scăunele, corturi sau căsuțe de joacă. Totul depinde de suprafața camerei de care dispuneți.

Iluminatul

Pentru un nou-născut lumina este foarte importantă și necesară, iar lipsa acesteia îi poate afecta sănătatea. Pe de altă parte, la vârsta asta copilul încă nu știe să citească sau să scrie, de aceea lumina artificială aleasă trebuie să fie una caldă și liniștită, iar lumina naturală să fie din plin. Folosiți perdele cât mai transparente pentru a permite razelor soarelui să scalde încăperea.

Nu uitați și de lumina de veghe (lumina de noapte), care creează o atmosferă plăcută de seară, aceasta ajută copilul să adoarmă mai ușor și vă ajută pe dvs. să vă supravegheați copilul.

Acestea ar fi câteva reguli de care ar trebui să țineți cont când începeți amenjarea camerei pentru micuțul dvs., în rest totul depinde de imaginația, creativitatea și bugetul dvs.

Pentru mai multe informaţii:  Creativ Interior   Site: www.creativ-interior.ro;  Mail: office@creativ-interior.ro;  Tel: 0720 041 890

 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă