15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretele Feng Shui te ajută să păstrezi energiile pozitive în casa...

Secretele Feng Shui te ajută să păstrezi energiile pozitive în casa ta. Cum și-a amenajat designerul Natalia Beleva propriul apartament folosind principii Feng Shui

Este foarte important să fiţi compatibili cu propria dvs. casă. Amenajarea unei locuinţe (garsonieră, apartament, casă, vilă) sau a grădinii după principiile Feng Shui este un mod de a crea spaţii echilibrate, armonioase, care să-i ajute pe locatari, în primul rând, să se relaxeze, să se simtă bine în propria lor casă şi să aibă diverse beneficii: prosperitate, fericire, noroc.

TIPS&TRICKS: Designer Natalia Beleva (tel.: 0727609227; e-mail: contact@cocoonhome.ro;  www.cocoonhome.ro) ne împărtășește câteva dintre secretele Feng-Shui pe care le puteți folosi și voi

Una dintre regulile esentiale ale ştiinţei Feng Shui subliniază importanţa ordinii şi curăţeniei din baie. Prin aplicarea corectă a regulilor Feng Shui în amenajarea băii, te vei bucura de armonie în familie, bucurie şi prosperitate, datorită energiei binefacătoare a Apei

Decorează-ţi deci baia în culori pastelate, calde sau reci, precum: bej, crem, somon, diferite nuan’e de gri ;i bleu sau alb pur.  Finisajele din materiale naturale, cum sunt piatra, marmura, şi lemnul vor îmbunătăţi energia în interiorul băii.

Oglindă pentru oglindirea fructelor. Foarte indicat este să amplasăm oglinda în sufragerie sau locul unde se ia masa în famile, pentru că astfel se dublează simbolic mâncarea de pe masă, aceasta simbolizând indirect şi dublarea veniturilor familiei. Trebuie să te asiguri că oglinda este suficient de mare pentru ca în ea să se reflecte atât mâncarea de pe masa, cât şi membrii familiei, pentru a sugera, astfel, bogaţia şi prosperitatea continuă, norocul şi armonia familială. .Deasemenea, este foarte important ca oglinzile să fie în permanență curate, astfel încât energia să circule liber, în flux continuu. O oglindă mare se poate pune deasupra unui semineu. Se spune ca este benefică, atâta timp cât nu reflectă uşa.

Simetria în dormitor poate îmbunătăţi viaţa de cuplu. Folosiţi, deci, două noptiere şi veioze, care să încadreze patul, sugerând ideea de pereche.

Patul ar trebui așezat în locul cel mai îndepărtat al camerei, pe  cât posibil  in diagonală cu ușa şi nu în mijloc. Important este ca tăblia să fie susţinută de un perete şi nu este indicat să punem în spatele ei oglindă. Pentru o atmosferă armonioasă şi liniştită se recomandă folosirea tonurilor pământii calde, evitându-se cele ţipătoatre. Nu este indicat folosirea oglinzilor în care se reflectă patul. În anumite cazuri, când există grinzi deasupra patului, se recomandă mascarea lor, de exemplu, cu baldachin.

Bucătărie luminoasă

În filosofia Feng Shui, bucătăria este un punct de important al locuinţei pentru că reuneşte energiile care ne hrănesc fizic, financiar şi emoţional. O bucătărie Feng Shui este luminoasă, evocând căldura Soarelui şi pe cea a vetrei. Bucătăriile întunecate, care nu primesc multă lumină de afară, pot fi schimbate prin vopsirea pereţilor în nuanţe calde de alb sau galben pal, lumini artificiale şi accesorii vesele în culori aprinse, din loc în loc..Coloritul poate fi completat de accente violet, aceasta fiind culoarea prosperităţii.

Un mobilier mult prea încărcat poate reprezenta un obstacol în calea circulaţiei libere a energiilor pozitive. De asemenea, este indicat să scăpaţi de toate obiectele de bucătărie pe care nu le folosiţi. Reduceţi deci "instrumentarul" gastronomic la obiectele pe care le îndrăgiţi şi adăugaţi numai accesorii pe care vă face plăcere să le priviţi şi folosiţi.

Aragazul este generator de bogăţie, un simbol al prosperităţii financiare, aşadar asiguraţi-vă că funcţioneaza aşa cum trebuie. Problemele aragazului pot fi simptome ale problemelor dumneavoastră financiare sau ale inabilităţii de a vă susţine financiar familia. Plasarea corecta a acestui element duce la noroc, prosperitate şi armonie în familie. Acesta trebuie poziţionat astfel încât persoana care găteşte să poată  avea o privire de ansamblu asupra bucătăriei şi, mai ales, să poată vedea uşa, fără a se întoarce în timpul gătitului

Ideal este ca livingul să fie cât mai aproape de uşa principală

Lumina puternică generează întotdeauna energie yang iar energia solară este revigorantă. Nu întunecaţi, deci, niciodată livingul prin folosirea jaluzelelor sau a draperiilor prea groase.

Alegeţi canapele mari, optaţi pentru o măsuţă în mijloc, canapele şi fotolii în jurul ei. Mobila trebuie aranjată astfel încât accesul prin cameră să se facă uşor, fără obstacole. Nu este bine să fie  înghesuită prea multă mobilă. Un spaţiu aerisit va aduce abundenţă.. Canapeaua şi fotoliile trebuie poziţionate în aşa fel încât, atunci când stăm pe ele, să nu vedem direct uşa în faţa noastră. De asemenea, nu este bine să stăm cu spatele la o fereastră sau direct lângă uşa principală, ci, mai degrabă, să avem în spate un perete.

Tablouri cu nemuritori sau cocori, pe podea, o corabie cu pânze, lujeri de bambus, un cal de paradă, evantaie, cristale, urne şi vaze, portrete de familie ilustrând ocazii fericite etc. sunt favorabile în camera de zi.

Nu este bine să lăsăm în sufragerie materiale pentru curaţenie. Ele simbolizează înlăturarea venitului, a  sănătăţii şi prosperităţii..

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă