14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSocietatea pentru Mâncare Experimentală

Societatea pentru Mâncare Experimentală

Sculpturi în margarină şi pepeni, haine care se mănâncă, o prăjitură din purcel, cocktailuri care îşi schimbă culoarea, o pictură uriaşă în ciocolată a reginei şi un colaj în jeleu. Astfel de mâncăruri au admirat londonezii în weekend, la expoziţia Societăţii pentru Mâncare Experimentală, potrivit Londonist.com.

În epoca rochiei din carne a lui Lady Gaga şi a terciului din melci al lui Heston Blumenthal, expoziţia le-a stârnit apetitul vizitatorilor cu cele mai bizare mâncăruri.

“Creăm produse frumoase, care se pot mânca. O să mâncăm frumuseţe”, spune dr. Morgaine Gaye, invitată la expoziţie şi observator al tendinţelor în arta culinară.

Printre participanţi, se numără Carl Warner, care creează peisaje din mâncare şi magicianul John Van Der Put, care transformă apa în vin.

Copiii au învăţat să facă îngheţată are seamănă cu nitrogenul lichid şi să prăjească ouă pe o foaie de hârtie, de la omul de televiziune Stephen Gates.

“Fac o emisiune nebună pentru copii numită Gastronauts, la BBC, care nu are legătură cu gătitul, ci urmăreşte să-i facă pe cei mici interesaţi de alimente. Încercăm să le arătăm ce fascinantă poate fi mâncarea. “, spune Stephen Gates, care a gătit în cele mai exotice locuri, de la Afganistan până la Cernobîl.

“Vom face caviar Ribena şi le vom arăta oamenilor gândaci şi insecte care colorează bezelele. Vom transforma legumele în instrumente; de exemplu, vom face un fagot din dovleci alungiţi. S-ar putea să facem şi un flaut din morcovi, dar sunt destul de greu de realizat. “, afirma Gates înainte de expoziţie, pentru The Independent.

Gates a devenit interesat de mâncare după o excursie în Japonia, unde a mâncat sashimi şi a descoperit că mâncarea înseamnă mai mult decât semipreparate şi chipsuri.

Sid Chidiac, un cofetar din New York care pictează în ciocolată, a expus un portret al reginei, într-un costum decorat cu perle şi cu o pălărie de ciocolată.

Fotograful Carl Warner prezintă imagini cu ceea ce par a fi peisaje pictate, până îţi dai seama că pomii sunt făcuţi din broccoli, iar casele, din şuncă. Fotografiile lui Warner reprezintă o replică modernă la arta lui Arcimboldo, care delecta curtea din Hamburg, în secolul XVI, cu chipuri realizate din fructe şi legume.

Faptul că acum există atât de multe emisiuni culinare va duce la o revoluţie a mâncărurilor în Marea Britanie, consideră Stephen Gates.

“Oamenii învaţă să se distreze gătind. Este un fel de unealtă socială; oamenii interacţionează şi experimentează.”, spune omul de televiziune.

Fondată în ianuarie 2010 de Alexa Perrin, o PR-istă britanică, scopul organizaţiei este să glorifice mâncarea ca formă de artă, scrie Elle.com.

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă