7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialMedsana lansează un pachet personalizat de nutriţie

Medsana lansează un pachet personalizat de nutriţie

Centrul Medical Medsana lansează Medsana NutriCare, un nou pachet de nutriţie format dintr-un set complex de analize medicale şi un consult specializat la un medic nutriţionist.

Pachetul este disponibil începând din luna iunie şi oferă pacienţilor o serie de recomandări personalizate, în acord cu starea de sănătate a fiecăruia.

Medsana NutriCare este un pachet de servicii medicale destinat celor care îşi doresc un stil de viaţă sănătos şi menţinerea unei greutăţi corporale optime, dar şi celor care îşi doresc să piardă din greutate. Propunerea pe care Centrul Medical Medsana o face este aceea a unei recomandări de dietă şi stil de viaţă adaptate stării de sănătate a fiecăruia.

Noutatea Medsana NutriCare este dată de faptul că pacientul vine la medicul nutriţionist cu analizele deja făcute şi primeşte o dieta personalizată, spre deosebire de cazul în care se prezintă mai întâi la medic, urmând ca acesta să-i recomande analizele şi să revină la un nou consult pentru interpretarea analizelor şi recomandarea dietei.

Astfel, durata investigaţiei şi a timpului în care pacientul primeşte un răspuns scad considerabil. În plus, preţul pachetului este mai mic decât în cazul în care consultul şi analizele se realizează separat.

“În general, oamenii vin la medicul nutriţionist şi solicită din prima o dietă. De cele mai multe ori, însă, dintr-un prim consult nu obţinem toate informaţiile de care avem nevoie pentru a evalua corect starea de sănătate şi a recomanda o dietă personalizată, de aceea îi invităm pe pacienţi să îşi facă un set de analize medicale pentru a putea stabili un diagnostic corect. Acum, prin pachetul Medsana NutriCare le oferim pacienţilor posibilitatea de a veni la consult cu analizele deja făcute, în felul acesta câştigând timp.” a declarat Colda Anca, medic primar Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Centrul Medical Medsana.

Pachetul de nutriţie Medsana NutriCare include un set complex de analize, urmat de un consult la medicul nutriţionist. Analizele de laborator oferă personalului medical o serie de informaţii importante despre starea de sănătate a pacienţilor. Astfel, medicul nutriţionist poate să identifice eventualele afecţiuni ale pacientului înainte de prescrierea dietei.

Una dintre problemele adresate de pachetul de nutriţie Medsana NutriCare este obezitatea, o afecţiune larg răspândită atât la nivel mondial, cât şi la nivel european.

Conform celor mai recente date publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în 2010 au fost înregistraţi peste 43 de milioane de copii obezi cu vârsta sub 5 ani în întreaga lume.

Mai mult, în majoritatea ţărilor europene, peste 50% din populaţia este supraponderală sau obeză, potrivit aceluiaşi studiu. Obezitatea duce la diabet zaharat şi se estimează că în 2025 numărul de persoane cu diabet din întreaga lume va ajunge la 380 milioane.

 

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă