Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gustul unei vacanțe în Peninsula Iberică

Milioane de turiști vizitează anual Peninsula Iberică pentru a descoperi orașele istorice, plajele frumoase și mâncărurile delicioase din Spania și Portugalia.

Share

Alexandra Jeles 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2015 - 20:56

Milioane de turiști vizitează anual Peninsula Iberică pentru a descoperi orașele istorice, plajele frumoase și mâncărurile delicioase din Spania și Portugalia.

Un circuit culinar prin Peninsula Iberică trebuie să includă orașele istorice Barcelona, Madrid, Porto și Lisabona, care oferă turiștilor gurmanzi o varietate de atracții turistice, dar și de restaurante și taverne ce pot satisface toate gusturile.

Paella la o terasă cu priveliște din Barcelona

Începeți circuitul în Peninsula Iberică din Barcelona, unde trebuie să petreceți cel puțin trei zile pentru a vizita atracțiile orașului și a încerca restaurantele și cafenelele cochete ale catalanilor. Barcelona găzduiește cele mai multe creații ale cunoscutului arhitect Antoni Gaudi, printre care Catedrala Sagrada Familia, Parcul Güell și Casa Milà.

În cele trei zile, faceți-vă timp pentru a savura o cremă catalană și a bea o cafea la una din terasele din Portul Olimpic, încercați o supă gazpacho într-un restaurant de familie din cartierul Gràcia, mâncați o paella cu fructe de mare la unul dintre restaurantele de la ultimul etaj al centrului Plaza de Toros și degustați faimoasele tapas într-o cafenea micuță din zona La Rambla. Într-una din zile, faceți-vă curaj pentru a intra în piața La Bouqueria din centrul orașului, de unde nu puteți pleca fără să beți un suc natural de fructe proaspete.

Fructe de mare într-un restaurant elegant din Madrid

Continuați circuitul în Madrid, unde trebuie să stați alte două zile pentru a vedea cele mai importante obiective turistice și a degusta mâncărurile tradiționale ale spaniolilor. Cel mai important obiectiv turistic este Muzeul Prado, care găzduiește una dintre cele mai interesante colecții de artă europeană.

Începeți ziua cu o tortilla de patatas într-un bar ascuns pe străduțele din oraș, la prânz încercați un platou combinat cu salam chorizo, jamon serrano, cârnați fuete și alte specialități din porc, iar seara delectați-vă cu un platou de fructe de mare, alături de un vin bun, la un restaurant Art Deco. Nu puteți pleca din Madrid fără să învățați să dansați flamenco într-unul din cluburile din centrul orașului. După câteva pahare de Sangria, veți uita pașii, dar vă veți bucura de atmosfera vibrantă.

Bacalhau într-o tavernă boemă din Porto

Ajungeți în circuitul prin Peninsula Iberică în Porto, unde trebuie să rămâneți măcar două zile pentru a admira podurile și clădirile istorice și a descoperi magazinele cu vinuri. Începeți cu o plimbare pe străduțele din centrul istoric, inclus în patrimoniul UNESCO, pentru a vedea cum trăiesc localnicii și a gusta din bucatele tradiționale.

Cel mai cunoscut fel de mâncare al bucătăriei portugheze este Bacalhau, cod uscat şi sărat, pe care îl puteți mânca la orice tavernă cu aer boem din oraș. Alături, alegeți celebrul vin de Porto, care poate fi o adevărată desfătare în zilele fierbinți de vară. După ce veți încerca vinul, veți vrea cu siguranță să vizitați pivnițele cu degustare ale fabricanților de Porto, care se găsesc în zona Vila Nova de Gaia.

Arroz de Marisco într-un local tradițional din Lisabona

Încheiați circuitul în Lisabona, unde trebuie să vă rezervați cel puțin trei zile pentru a descoperi frumusețile orașului și a savura mâncărurile rafinate ale portughezilor. Plimbați-vă prin Alfama, cel mai vechi cartier al Lisabonei, pentru a face cumpărături în magazinele cu suveniruri și urcați neapărat cu liftul Elevador de Santa Justa pentru a admira întreaga panoramă a orașului.

Încercați pasteis-urile de nata pe care le puteți savura pe o bancă din oraș, găsiți o tavernă la prânz unde să mâncați specialitatea naţională cozido a portuguesa, o tocană groasă de legume şi carne și petreceți o seară la un restaurant din cartierul Baixa, pentru a vă delecta cu o cină tradițională și un concert de muzică fado. Meniul trebuie să includă Arroz de Marisco, o specialitate cu orez și fructe de mare.

Citește totul despre:

Comentarii