Gurmanderii de weekend. Cotletul de cerb pentru care merită să bați kilometri

Ne-am oprit recent în vestul României la Herneacova – un nou centru de echitație și agrement din Timiș –, unde Chef Nicu Guștere ne-a încântat cu un „signature dish“ foarte apreciat de clientela restaurantului gourmet din incinta complexulu.

Share

Redacția Online 0 comentarii

28.10.2017 - 10:38

Ne-am oprit recent în vestul României la Herneacova – un nou centru de echitație și agrement din Timiș –, unde Chef Nicu Guștere ne-a încântat cu un „signature dish“ foarte apreciat de clientela restaurantului gourmet din incinta complexului: cotlet de cerb „sous vide“, în crustă crumble de castane, alături de cartofi dauphinoise, piure de țelină și legume, sos de vin și ulei verde cu ierburi aromate.

Finețea preparatului aproape că a impus de la sine și asocierea acestui distins fel de mâncare cu unul dintre cele mai reprezentative vinuri gastronomice ale României: Cuvée Guy de Poix. 

Aromele de prună uscată, stafide, tabac și trufe ale acestui asamblaj de Cabernet, Merlot și Fetească neagră se împletesc armonios cu cele pământoase ale piu­reului de țelină și cu cele proaspete ale uleiului verde, iar gustul suculent de fructe roșii coapte și taninurile catifelate cu textura cărnii de cerb, gătită delicat, și cu aromele mătăsoase ale cartofilor dauphinoise și ale castanei. Un rafinament, ni s-a părut nouă.

Domeniul de la Herneacova 

După ce am vizitat complexul – manej acoperit, terenuri descoperite de sărituri, relaxare și antrenamente de călărie, multiple restaurante și saloane, lac, pădure, instalații pe cabluri ș.a.m.d. – suntem siguri că va deveni cunoscut în scurt timp la nivel național și interna­țional. Iar după ce investiția va ajunge la maturitatea deplină prevăzută de inițiatori – adică va dispune și de capacități proprii de cazare – și va găzdui ediții importante ale competițiilor de echitație, probabil nu vor exista locuri disponibile acolo fără rezervări atent programate dinainte.

Domeniul dispune de multiple opțiuni pentru amatorii de timp petrecut la aer curat: tiroliene, parcursuri prin pădure, călărie și, în curând, și alte activități. În plus, există aici și puncte de luat masa în aer liber pentru diferite pretenții ale oaspeților: de la restaurantul gour­met de 60 locuri în interior ori terasa cu 120 locuri la punctele de grill în aer liber sau self service ori salonul de evenimente.   

CAMPANIE. Gastronomie românească de secol XXI

Redescoperirea tradițiilor gastronomice, promovarea localurilor și a bucătarilor care aduc această veche artă în actualitate și conștientizarea opiniei publice cu privire la valorile autohtone care dau savoare identității românești constituie scopurile campaniei „Gastronomie românească de secol XXI“, 
inițiate de revista Vinul.ro cu susținerea cramei SERVE Clubul Cavalerilor. Împreună cu partenerii noștri, am străbătut țara pentru a descoperi și promova rețete autohtone tradiționale sau reinterpretate.

Campania poate fi urmărită în paginile revistei tipărite Vinul.Ro, pe profilurile sociale Facebook.com/VinulRo și Facebook.com/ClubulCavalerilor
și pe website-urile www.gastronomie-romaneasca.ro, www.vinul.roși, www.serve.ro.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...