Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autoritățile locale din Germania au început să retragă carnea de porc, pentru a nu jigni musulmanii

Autorităţile din landul Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei, au început să retragă carnea de porc din meniurile elevilor pentru ca musulmanii, tot mai numeroşi şi în această zonă, să nu se simtă ofensaţi.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.03.2016 - 22:58

Autorităţile din landul Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei, au început să retragă carnea de porc din meniurile elevilor pentru ca musulmanii, tot mai numeroşi şi în această zonă, să nu se simtă ofensaţi, scrie vineri publicaţia spaniolă ABC, citată de Agerpres.

Guvernul regional al landului Schleswig-Holstein este condus din anul 2012 de o coaliţie formată din socialişti şi verzi, iar decizia a stârnit proteste din partea creştin-democraţilor. 

'Consumul cărnii de porc face parte din cultura noastră; nimeni nu este obligat să mănânce carne, dar nici nu dorim ca majoritatea să nu poată alege acest aliment', a declarat liderul regional al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Daniel Gunther. 

El a precizat că în 'tot mai multe cantine, creşe şi licee carnea de porc este eliminată pentru a se respecta anumite credinţe religioase', acest aliment fiind considerat de musulmani 'murdar şi ilegal'. Această abordare 'contravine conceptului de toleranţă, care implică respectarea sau măcar acceptarea altor culturi alimentare sau a altor stiluri de viaţă', a mai spus reprezentantul creştin-democrat. 

Prin urmare, formaţiunea CDU, din care face parte şi cancelarul Angela Merkel, va propune săptămâna viitoare parlamentului din landul Schleswig-Holstein o serie de măsuri care să garanteze menţinerea cărnii de porc în meniurile oferite elevilor. 

Excluderea cărnii de porc din instituţiile publice de învăţământ este o revendicare constantă a asociaţilor musulmane în toată Europa, întrucât religia islamică interzice consumul acesteia. Germania a primit anul trecut aproape 1,1 milioane de migranţi, majoritatea musulmani. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...