13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial6 modalităţi de detoxifiere a organismului după sărbători

6 modalităţi de detoxifiere a organismului după sărbători

De obicei, în perioada sărbătorilor de iarnă facem multe excese alimentare, motiv pentru care organismul nostru are nevoie de o atenţie deosebită, în perioada imediat următoare. 

Revista Canadian Living propune şase modalităţi de detoxifiere a organismului, din creştetul capului până la degetele picioarelor.

1. Încercă perierea uscată

Pielea joacă un rol major în detoxifiere, de aceea specialiștii Canadian Living sugerază că poţi încuraja acest proces de detoxifiere prin folosirea unei perii cu ajutorul căreia se pot elimina celulele moarte. Peria ajută şi la îmbunătăţirea circulaţiei, la drenajul limfatic şi tonifică pielea.

În alegerea periei potrivite, trebuie să ai grijă să cumpări una cu perii moi, naturali. Este important să-ţi periezi tot corpul, înainte de a merge la duş, prin rotaţii uşoare, circulare, întotdeauna îndreptate înspre inimă. Evită să-ţi periezi faţa, decât dacă ai o perie mai mică, specială pentru faţă. Când ieşi din duş, masează-ţi tot corpul cu ulei de cocos, o să te simţi mult mai relaxată.

Citeşte şi: Descoperiri uimitoare despre beneficiile somnului asupra sănătății

2. Respiră adânc

Specialiştii sunt de părere că 20 de respiraţii adânci conştiente pe zi pot avea un efect dramatic asupra sistemului nervos. Oxigenul este cel care are un aport major în detoxifierea organismului. De aceea, respiraţia profundă te ajută, nu numai să te relaxezi, ci şi să sprijini sistemul limfatic. Respiraţia superficială, sunt de părere specialiştii, duce la un sistem limfatic lent, lucru mai puţin benefic organismului tău.

Revista Canadian Living propune un exerciţiu simplu de respiraţie. Concentrează-ţi atenţia pe burtă şi încearcă să inspiri pe nas cât timp cât numeri până la patru. Apoi expiră aerul inspirat, cât timp numeri până la patru. Acest exerciţiu simplu îl poţi repeta de mai multe ori pe zi, mai ales atunci când eşti stresat.

3. Mănâncă sănătos 

Ficatul este principalul centru de detoxifiere al corpului. De aceea, este important ca după sărbători să eviţi alimentele grele și să consumi alimente care să ajute ficatul în procesul de detoxifiere. Cele mai recomandate alimente sunt: broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida. Acestea conţin sulforafan, o substanţă activă care stimulează enzimele de detoxifiere a ficatului. 

Citeşte şi: Mituri și adevăruri despre cerealele integrale

5. Începe ziua cu o băutură de detoxifiere

Unul din cele mai bune moduri prin care poţi să-ţi ajuţi organismul este să îți începi ziua cu un pahar mare de apă caldă, suc de lămâie şi piper cayenne. Sucul de lămâie ajută ficatul şi vezica biliară, dar este, în acelaşi timp, şi o excelentă sursă de vitamina C, stimulând sistemul imunitar.

Citeşte şi: În ce sfaturi alimentare să ne încredem

6. Elimină surplusul de grăsime prin transpiraţie

Una din cele mai sigure modalităţi de detoxifiere a organismului este eliminarea substanţelor dăunătoare din organism prin transpirație. Verifică care sunt cele mai apropiate spa-uri sau săli de gimnastică şi răsfaţă-te la saună. Aceasta este cea mai simplă modalitate de eliminare a grăsimilor și a toxinelor din corp.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă