13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGurmanderii de weekend: Micul Paris, la Braseria Corso de la InterContinental

Gurmanderii de weekend: Micul Paris, la Braseria Corso de la InterContinental

Braseria Corso de la parterul Hotelului InterContinental a fost renovată și redeschisă cu un nou meniu cu specific românesc și atmosferă chic de braserie pariziană.

Numele „Corso“ trimite către o faimoasă cafenea literară de pe Calea Victoriei din perioada interbelică, loc prin care au trecut scriitori și critici literari renumiți ai vremii, dar și oameni politici sau artiști.

La braseria de la InterContinental, deschisă în anul 1971, odată cu deschiderea hotelului, s-a servit pentru prima oară micul dejun în stil „bufet suedez“, iar turiștii străini aveau ocazia să guste nu doar preparate internaționale, dar și bunătăți românești preparate cu ingrediente locale, foarte apreciate pentru gustul lor autentic.

Este motivul pentru care acum bucătarul italian Cristian Marino și echipa de bucătari români ai hotelului au regândit meniul, astfel încât să readucă turiștilor străini, dar și localnicilor bucureșteni gusturile românești de odinioară, prezentate acum într-o manieră contemporană.

Așadar, să nu fiți surprinși că veți regăsi în meniu sărmăluțe în foi de varză, ciorbă de burtă, mămăligă sau salată bœuf – turiștii străini le apreciază în mod special! Iar pentru românii în căutare de delicatese autohtone, bucătarii au pregătit specialități cu denumiri din vremea Micului Paris: „Platoul boierului“, „Aperitivul cucoanei“, „Ospăț Belle Epoque“ sau „Salata Don’șoarei“.

Și pentru că se spune că succesul unei întâlniri de afaceri este proporțional cu locul ales și meniul servit, Braseria Corso propune „Business lunch în centrul orașului“, de luni până vineri între orele 12.00 și 16.00: rapid, bogat în salate, supe, feluri principale și chiar „live cooking“, unde un bucătar îți pregătește pe loc paste delicioase, legume în stil asiatic sau pește.

Deserturile în stil Corso continuă tradiția de 45 de ani de patiserie de calitate în inima orașului, cu delicioase preparate de casă.

Braseria Corso este deschisă zilnic pentru mic dejun, prânz și cină, fiind și locul potrivit pentru organizarea oricărui eveniment special de mici dimensiuni: nunți, botezuri, petreceri private sau de companie cu până la 90 de invitați.

Braseria se află la parterul Hotelului InterContinental, cu intrare separată din Bulevardul Nicolae Bălcescu sau din hotel. Braseria oferă o priveliște frumoasă a principalului bulevard bucureștean, fiind în apropierea punctelor turistice și de afaceri importante ale orașului.

Puteți ajunge direct cu metroul până la Piața Universității sau puteți parca în parcarea publică subterană, de unde puteți ajunge direct în holul hotelului.

Rezervari și detalii la 0799.994.995 sau pe bucharest.restaurants@ihg.com. 

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă