21.1 C
Bucharest
Thursday, 1 June 2023
HomeȘtiințăUn asteroid masiv va trece pe lângă Pământ în weekend

Un asteroid masiv va trece pe lângă Pământ în weekend

Un asteroid suficient de mare pentru a distruge un oraș întreg va trece în acest weekend între orbitele Pământului și Lunii, notează BBC.

Obiectul, denumit 2023 DZ2, a fost descoperit în urmă cu o lună.

Sâmbătă, acesta va trece la 515.000 km de Lună, înainte de a trece pe lângă Pământ câteva ore mai târziu.

Este rar ca un asteroid atât de mare – cu un diametru estimat între 40 și 90 de metri – să se apropie atât de mult de planetă.

Potrivit Nasa, este o oportunitate importantă pentru astronomi de a-și spori cunoștințele despre asteroizi, în cazul în care ar fi descoperit un obiect periculos cu potențial de a lovi Pământul.

“Nu există nicio șansă ca acest asteroid să lovească Pământul, dar apropierea oferă o mare oportunitate pentru observații”, a declarat șeful departamentului de apărare planetară al Agenției Spațiale Europene, Richard Moissl.

Având în vedere că trece la doar 68.000 km distanță, asteroidul va fi vizibil prin binocluri și telescoape mici din întreaga lume.

Se pare că obiectul se va întoarce spre orbita Pământului în 2026, dar oamenii de știință au exclus ca fiind o amenințare pentru planetă și cu această ocazie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Zeci de șefi de stat și de guvern participă la Summit-ul Comunității Politice Europene, la Chișinău. Printre ei se numără președinții Iohannis și Zelenski

Zeci de șefi de stat și de guvern participă, în ziua de 1 iunie, în Republica Moldova, la Summit-ul Comunității Politice Europene (CPE). Printre oficialii...

Procurorii nu vor să crească vârsta de pensionare. S-ar produce discriminări între magistrați

Procurorii din mai multe structuri centrale au criticat inițiativa Guvernului României de a crește vârsta de pensionare la magistrați, susținând că o asemenea decizie...

Ambasadoarea SUA s-a întâlnit cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand

Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, s-a întâlnit cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Întâlnirea a avut loc la data de 31 mai 2023. Anunțul...
Ultima oră
Pe aceeași temă