4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăȘtiințăRusia a pierdut la vot. O americancă va conduce Uniunea Internațională a...

Rusia a pierdut la vot. O americancă va conduce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor

O americancă va conduce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, fiind aleasă în funcția de secretar general al acestei organizații.

Reprezentanta SUA, Doreen Bogdan-Martin, este prima femeie care va conduce ITU. Ea a fost aleasă în noua funcție prin votul statelor membre ale organizației. Contracandidatul lui Doreen Bogdan-Martin a fost reprezentantul Rusiei, Rashid Ismailov.

Votul pentru alegerea lui Bogdan – Martin în fruntea ITU a fost exprimat în cadrul congresului ITU care se desfășoară la București. Rezultatul votului a fost anunțat de Ambasada SUA în România. Chiar președintele SUA, Joe Biden, a salutat rezultatul acestui vot.

„Astăzi, statele membre ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) au ales-o pe Doreen Bogdan-Martin pentru postul de secretar general al organizației. Bogdan-Martin va fi prima femeie la conducerea ITU, care a fost înființată în 1865 și a devenit o agenție specializată a Națiunilor Unite în 1947”, precizează un comunicat al Ambasadei SUA. „Doreen înțelege importanța conectării fiecărei școli la internet și se va asigura că fiecare elev poate accesa învățământul virtual, oferind femeilor și fetelor instrumentele digitale de care au nevoie pentru a reuși”, a spus președintele Biden, citat în comunicatul Ambasadei SUA.

În funcția de secretar general adjunct a fost ales Tomas Lamanauskas (Lituania).

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor are un secretar general ales pe patru ani

Anterior, conferința ITU generase și un scandal diplomatic, după ce România a refuzat să le acorde vize unor jurnaliști ruși. Era vorba de 14 persoane care se declarau jurnaliști la postul Russia Today. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a precizat că neacordarea vizelor a avut în vedere siguranța națională a României.

Russia Today este un post a cărui retransmitere este interzisă în România. Chiar purtătoarea de cuvânt a Diplomației ruse, Maria Zaharova, a protestat față de decizia României de a le refuza vizele angaților de la Russia Today. Zaharova a susținut că România a luat această decizie la cererea SUA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...

Naționala Portugaliei „a zdrobit” Elveția cu 6-1 și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale

Naționala de fotbal a Portugaliei s-a calificat marți seara în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, învingând Elveția în optimi cu scorul...

În atacul asupra Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte inculpări

Grupul de parlamentari americani care anchetează atacul împotriva Congresului SUA desfăşurat de partizani ai lui Donald Trump va recomanda mai multe inculpări, a anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă