26 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăȘtiințăÎn 2029, cel mai spectaculos eveniment spațial din viața noastră

În 2029, cel mai spectaculos eveniment spațial din viața noastră

În 2029, pământenii vor fi martorii unui eveniment spațial special. Asteroidul Apophis se va apropia la mai puțin de 32 000 de kilometri de suprafața Pământului, mai aproape de planeta noastră decât unii dintre sateliții noștri. Asteroidul ar trebui să fie vizibil din emisfera estică fără a fi nevoie de telescop sau binoclu.

Agenția Spațială Europeană (ESA) a numit survolul său „unul dintre cele mai rare evenimente spațiale din viața noastră.”

ESA a explicat într-o postare X: „Zborul din 2029 este un eveniment incredibil de rar. Comparând craterele de impact din Sistemul Solar cu dimensiunile și orbitele tuturor asteroizilor cunoscuți, oamenii de știință cred că un asteroid la fel de mare ca Apophis se apropie atât de mult de Pământ doar o dată la 5.000-10.000 de ani.”

NASA prevede mici șanse ca bucata de rocă uriașă să atingă scoarța terestră în viitorul apropiat. În cazul în care ar face-o, lovitura ar fi de 1,2 kilotone de energie kinetică, de un milion de ori mai mare decât explozia bombei atomice de la Hiroshima.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă