10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechZbor inaugural pentru cel mai mare avion electric de transport persoane!

Zbor inaugural pentru cel mai mare avion electric de transport persoane!

Un avion Cessna 208B Grand Caravan propulsat în totalitate de energie electrică a decolat de pe o pistă din Moses Lake în data de 28 mai, marcând astfel o nouă reușită în domeniul avioanelor electrice.

În urma zborului, avionul a devenit cel mai mare avion electric de pasageri sau de marfă care a decloat până în prezent.

Zborurile cu avioane electrice încă nu sunt foarte fezabile, atât din cauza costurilor, cât și din cauza tehnologiei bateriilor, care limitează distanța maximă pentru călătorie.

Companiile Magnix și AeroTEC, însă, susțin că avionul la care au lucrat dovedește că micile aeronave pot opera pe rute scurte, pe care liniile aeriene mari le-au abandonat în urmă cu mult timp.

Avionul de față poate avea între 10 și 14 oameni la bord și în mod normal se bazează pe un motor clasic Pratt & Whitney Canada PT6A. Totuși, Cessna 208B Grand Caravan a fost dotat cu Magni500, un motor de 750 de cai putere, pur electric, realizat de către Magnix.

AeroTEC a avut sarcina dificilă de a înlocui motorul PT6A cu sistemul electric.

Avionul a decolat de la aeroportul internațional Grant County și a dat câteva ture, pentru aproximativ 30 de minute, înaitne să aterizeze. Pilotul a declarat că zborul inaugural a fost ”perfect”, iar CEO-ul Magnix, Roei Ganzarski, a afirmat că ”zborul este un moment important pentru aviație.”

Motorul Magni500 de pe Grand Caravan primește energie de la o baterie litiu-ion de 750V, cu greutatea de o tonă, însă Magnix explorează și alte tehnologii, cum ar fi bateriile litiu-sulf sau celulele cu hidrogen, conform flightglobal.com.

Cele mai citite
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă