8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechWhatsApp nu va mai putea fi folosit de cei care nu au...

WhatsApp nu va mai putea fi folosit de cei care nu au împlinit 16 ani

WhatsApp şi-a actualizat termenii serviciului pentru a corespunde cu noile prevederi GDPR din Europa. Astfel, utilizatorii europeni trebuie să aibă peste 16 ani pentru a putea folosi aplicaţia deţinută de Facebook.

Pe parcursul  următoarelor săptămâni, utilizatorilor din Europa le vor fi afişate noile condiţii de utilizare şi li se va cere să-şi confirme vârsta. În restul lumii, limita de vârstă a rămas în continuare 13 ani.
Nu acelaşi lucru se va întâmpla şi cu utilizatorii Facebook, unde compania americană a ales o altă strategie pentru a fi conformă cu regulile GDPR. Adolescenţilor cu vârste cuprinse între 13-16 ani li se va cere să obţină acordul părinţilor pentru folosirea aplicaţiei.

Dacă părinţii nu le acordă permisiunea, aceştia vor avea acces la o versiune generică de Facebook, al cărei conţinut şi reclame nu vor fi personalizate pe baza datelor personale.

Cu această ocazie, WhatsApp a adăugat şi posibilitatea descărcării datelor personale. Utilizatorii pot descărca o copie a datelor personale pe care aplicaţie le stochează, copie care include contactele şi numerele acestora de telefon.

Din 25 mai, la niveul UE va intra în vigoare Regulamentul privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă