10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO - NASA lanzează un satelit performant care va furniza prognoza meteo

VIDEO – NASA lanzează un satelit performant care va furniza prognoza meteo

Racheta Atlas V, care a avut la bord satelitul GOES-S (”Geostationary Operational Environmental Satellite”), a decolat la ora locală 17.02 (22.02 GMT) de la Cape Canaveral, în Florida.

GOES-S este cel de al doilea satelit de acest gen care este lansat în cadrul unui program comun al NASA şi al Agenţiei americane pentru oceane şi atmosferă (NOAA).

Precedentul, GOES-R, a fost lansat în noiembrie 2016. Potrivit experţilor, el a contribuit la prognozele legate de numeroasele uragane care au lovit Caraibele vara trecută.

Stephen Volz, un responsabil al NOAA, a explicat că acesta a “revoluţionat” modul de abordare a previziunilor meteorologice.

“Asta vrea să însemne că mai multe vieţi sunt salvate şi informaţii mai bune de mediu sunt puse la dispoziţia responsabililor locali”, a explicat el.

Această nouă generaţie de sateliţi, în care NASA şi NOAA au investit 11 miliarde de dolari, urmează să înlocuiască flota actuală de sateliţi GOES, care nu a cunoscut o modernizare majoră de 40 de ani.

Alţi doi sateliţi ai programului GOES-R, construiţi de grupul american Lockheed Martin, urmează a fi desfăşuraţi, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă