8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechVicepreședintele Orange: Huawei rămâne un partener cheie pentru noi în Europa

Vicepreședintele Orange: Huawei rămâne un partener cheie pentru noi în Europa

Vicepreședintele și Șeful pe Europa (fără Franța) al Orange, Mari-Noelle Jego-Laveissiere, a declarat că Huawei rămâne un partener cheie pentru Orange în regiune.

Într-un interviu acordat Mobile World Live, Jego-Laveissiere a declarat că Orange nu are nicio problemă față de Huawei, ale cărui echipamente păstrează o pondere importantă în portofoliul operatorului. Desigur, Orange va respecta regulile stabilite de fiecare țară în parte.

Orange are o politică deschisă în ceea ce privește furnizorii de echipamente, inclusiv 5G, ceea ce îi permite să respecte interdicții acolo unde apar. Franța nu a interzis utilizarea echipamentelor de la furnizori chinezi, deși a recomandat acestora să nu mai achiziționeze echipamente suplimentare de la aceștia.

Jego-Laveissiere a adăugat că produsele Huawei nu au o pondere semnificativă în rețeaua operatorului din Franța, iar impunerea unor reguli mai stricte nu ar necesita o modificare masivă a rețelelor.

Orange a lansat recent serviciile 5G în Franța, o lansare considerată târzie (în România, serviciile 5G au fost lansate de Orange în urmă cu un an, iar în prezent acoperă integral Capitala). Jego-Laveissiere a declarat că s-a lucrat mult la serviciile 5G din Franța, astfel încât să acopere întreg potențialul tehnologiei înainte de implementarea la nivel național.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă