Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Veniturile Telekom au scăzut cu 1% față de primul trimestru al anului

Grupul Telekom a încasat în trimestrul al doilea 228,9 milioane euro. Scăderea ușoară este pusă pe seama efectelor economice ale pandemiei.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 06.08.2020 - 14:56

Telekom a avut de suferit ca urmare a măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Închiderea magazinelor a dus la o diminuare semnificativă a vânzării terminalelor iar stoparea turismului a eliminat încasările obișnuite venite din serviciile de roaming.

„Veniturile totale din servicii mobile au scăzut cu 9,2% faţă de trimestrul 2 2019, până la 93,8 milioane euro. Această scădere a fost determinată de reducerea tarifelor de terminare pentru reţelele mobile, impusă de autoritatea de reglementare şi, partial, de scăderea traficului din roaming şi a traficului internaţional în timpul restricţiilor de călătorie cauzate de pandemia Covid-19 în trimestrul 2.”, au anunțat cei de la Telekom.”

„Prin strategia noastră de control strâns al cheltuielilor şi transformarea costurilor, am arătat că suntem capabili să depăşim şi să diminuăm efectele neaşteptate ale pandemiei Covid-19 pe linia noastră de vârf. Sunt fericit că am obţinut creşterea EBITDA pentru cel de-al treilea trimestru consecutiv şi asta îmi dă încredere că am ales abordarea potrivită pentru a realiza o recuperare stabilă şi durabilă a performanţei noastre financiare.”, a declarat Nicolas Mahler, director executiv financiar, Telekom Romania, citat de News.ro.

Comentarii