7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechVârstnicii nu prea sunt interesați de soluțiile antivirus

Vârstnicii nu prea sunt interesați de soluțiile antivirus

Majoritatea utilizatorilor de Internet (84%), cu vârste de peste 55 de ani, accesează mediul online de acasă de mai multe ori pe zi, iar o treime dintre aceştia (33%) nu au instalate pe dispozitive o soluţie antivirus, relevă o cercetare întocmită de Kaspersky Lab şi B2B International, publicată vineri.

Rezultatele cercetării arată, totodată, că 44% dintre respondenţi petrec online cel puţin 20 de ore pe săptămână, iar utilizatorii din grupa de vârstă “peste 55 de ani” deţineau în medie patru dispozitive/gospodărie conectate la Internet, printre care două computere şi două dispozitive mobile.

În acest context, 60% dintre membrii familiei sunt îngrijoraţi că rudele lor mai în vârstă nu iau măsurile de precauţie necesare pentru a se proteja în mediul online. În acelaşi timp, 44% dintre utilizatorii de Internet admit că rudele lor din această categorie de vârstă au suferit în urma unei ameninţări – printre care o escrocherie online (15%), malware sau viruşi (15%) sau au fost spionaţi de software periculos (13%).

Cu toate acestea, numai 34% dintre respondenţi au instalat o soluţie de securitate pe dispozitivele rudelor în vârstă şi 32% dintre ei îi informează frecvent despre pericolele online.

De asemenea, o treime (33%) dintre participanţii la studiu susţin că nu au luat nicio măsură, în sensul instalării pe terminale de soluţii antivirus.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă