9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechUna dintre marile companii ale Chinei a împlinit 18 ani de activitate...

Una dintre marile companii ale Chinei a împlinit 18 ani de activitate în România

Compania Huawei, cel mai important furnizor de tehnologie a informației și dispozitive inteligente din China, celebrează, în 2021, 18 ani de activitate în România.

Într-un comunicat de presă difuzat joi, Huawei precizează că a investit, în ultimii 18 ani, un miliard de euro în economia românească. În același timp, Huawei a contribuit la dezvoltarea educației de tip universitar prin programe globale pentru studenți pasionați de IT&C, precum ICT Academy și Seeds for the Future.

În cele aproape două decenii de activitate, Huawei a creat 2.300 de locuri de muncă în sediul și în centrele sale de servicii din România. Indirect, a generat peste 4.100 de joburi în rețeaua proprie, care numără peste 120 de furnizori. Conform studiului Randstad din 2019, Huawei este angajatorul nr. 1 din IT&C, datorită mediului de lucru bazat pe performanță și a salariilor competitive oferite, precizează comunicatul de presă.

Conform acestei surse, începând cu anul 2003, compania a dezvoltat parteneriate puternice cu operatorii de telecomunicații și cu furnizorii locali. Datorită accesului la tehnologie de top, România se regăsește în prezent în top 3 la nivel mondial în ceea ce privește viteza internetului și beneficiile unuia dintre cele mai mici costuri din UE pentru serviciile de telecomunicații.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă