Una dintre marile companii ale Chinei a împlinit 18 ani de activitate în România

Compania Huawei, cel mai important furnizor de tehnologie a informației și dispozitive inteligente din China, celebrează anul acesta 18 ani de activitate în România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

13.05.2021 - 17:47

Compania Huawei, cel mai important furnizor de tehnologie a informației și dispozitive inteligente din China, celebrează, în 2021, 18 ani de activitate în România.

Într-un comunicat de presă difuzat joi, Huawei precizează că a investit, în ultimii 18 ani, un miliard de euro în economia românească. În același timp, Huawei a contribuit la dezvoltarea educației de tip universitar prin programe globale pentru studenți pasionați de IT&C, precum ICT Academy și Seeds for the Future.

În cele aproape două decenii de activitate, Huawei a creat 2.300 de locuri de muncă în sediul și în centrele sale de servicii din România. Indirect, a generat peste 4.100 de joburi în rețeaua proprie, care numără peste 120 de furnizori. Conform studiului Randstad din 2019, Huawei este angajatorul nr. 1 din IT&C, datorită mediului de lucru bazat pe performanță și a salariilor competitive oferite, precizează comunicatul de presă.

Conform acestei surse, începând cu anul 2003, compania a dezvoltat parteneriate puternice cu operatorii de telecomunicații și cu furnizorii locali. Datorită accesului la tehnologie de top, România se regăsește în prezent în top 3 la nivel mondial în ceea ce privește viteza internetului și beneficiile unuia dintre cele mai mici costuri din UE pentru serviciile de telecomunicații.

Comentarii