Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Plante de tutun (Foto: BAT)

Un vaccin contra COVID-19 s-ar putea obține din plantele de tutun

O firmă americană anunță intrarea în testarea pre-clinică a unui potențial vaccin împotriva noului coronavirus COVID-19, obținut printr-o procedură tehnologică avansată de prelucrare a plantei de tutun.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2020 - 17:28

Potrivit estimărilor companiei BAT, s-ar putea reuși să se producă între 1 și 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână.

Vaccinul aflat acum în faza de dezvoltare folosește o tehnologie de creștere rapidă a plantei de tutun, cu câteva avantaje față de tehnologia convențională de producere a unui vaccin. Astfel, noua tehnologie este potențial mai sigură, dat fiind faptul că plantele de tutun nu pot găzdui patogeni care conduc la boli umane. Elementele vaccinului se acumulează în plantele de tutun mult mai rapid – doar șase săptămâni în plantele de tutun, față de câteva luni atunci când sunt folosite metodele convenționale.

Formula vaccinului dezvoltat de KBP (Kentucky Bioprocessing - subsidiara de biotehnologie a BAT) rămâne stabilă la temperatura camerei, spre deosebire de vaccinurile convenționale, care au adesea nevoie de refrigerare. În plus, viitorul vaccin are potențialul de a oferi un răspuns imun eficient într-o singură doză.

Comentarii