7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechUn robot poate înţelege când sunt coapte roşiile şi le poate culege...

Un robot poate înţelege când sunt coapte roşiile şi le poate culege fără să le deterioreze

Virgo 1, un robot autonom creat de Root AI, un startup din Somerville, Massachusetts, are o misiune nu tocmai simplă pentru robot: să vadă când s-au copt roşiile să le culeagă astfel încât să nu le afecteze integritatea.

Robotul funcţionează în mod autonom, fiind dotat cu senzori şi camere care-l ajută să-şi găsească drumul şi să deplaseze printre culturi.

Acesta este dotat inclusiv cu faruri, putând să mărşăluiască prin sere la orice oră din zi sau din noapte pentru a culege roşiile imediat cum îşi dă seama că s-au copt.

Depistarea roşiilor coapte este o sarcină relativ uşoară pentru sistemul de inteligenţă artificială, care a folosit învăţarea mecanică pentru a deosebi o roşie coaptă de una crudă.

Culegerea propriu-zisă se realizează cu un braţ robotic care poate prinde şi trage roşiile cu o fineţe nu tocmai caracteristică unui robot, fără a rupe firele.

În capătul braţului există trei degete construite dintr-un plastic sigur pentru alimente, care se dovedeşte flexibil şi uşor de spălat.

Virgo 1 a fost gândit cu un robot modular. Prin modificarea software-ului, acesta poate fi adaptat şi altor culturi, nu trebuie să se limiteze strict la roşii.

 

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă