19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechUn basorelief cu o vechime de aproape 4.000 de ani, descoperit în...

Un basorelief cu o vechime de aproape 4.000 de ani, descoperit în Peru

Un basorelief cu o vechime de 3.800 de ani înfăţişând şerpi şi capete de om a fost descoperit în Peru, potrivit agenţiei de ştiri oficiale Andina, preluate joi de dpa.

Construcţia, cu o lungime de 2,8 metri şi înălţime de un metru, se află în situl arheologic Vichama, la 110 kilometri nord de Lima, capitala statului.

Pe zid se zăresc sculpturile a patru capete umane cu ochii închişi. Doi şerpi trec printre acestea, îndreptându-se către ceea ce pare a fi o sămânţă antropomorfizată.

Şarpele reprezintă o zeitate acvatică, care udă pământul pentru a face seminţele să crească, a spus arheologul Tatiana Abad, potrivit cotidianului El Comercio.

Se crede că artiştii din Vichama au creat aceste imagini într-o perioadă de secetă provocată de schimbările climatice.

Oraşul Vichama a fost construit între anii 1.800 şi 3.500 î. Hr. În situl arheologic se mai află construcţii şi cimitire din lut.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă