14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechUBB IT HUB: Primul IT Hub studenţesc din Cluj-Napoca, începe recrutările

UBB IT HUB: Primul IT Hub studenţesc din Cluj-Napoca, începe recrutările

Unul dintre principalele obiective ale proiectului vizează realizarea unui software ce permite managementul sălilor Universităţii Babeş-Bolyai şi a altuia care să permită cazarea automată a fiecărui student ţinând cont şi de preferinţele acestuia. Cele două softuri ar putea determina reducerea cu până la 60% a timpului necesar celor două procese.

“Ca membru activ în Consiliul de Administrare a Cantinelor şi Căminelor Studenţeşti ale Universităţii Babeş-Bolyai, am observat de multe ori lipsa instrumentelor inteligente pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi şi am încredere că UBB IT HUB este soluţia pentru dezvoltarea noastră, a celor din mediul universitar”, afirmă Andrei Tecsi, coordonatorul proiectului, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agerpres.

În procesul creării celor două programe, rolul de client va fi preluat de una dintre structurile UBB, rolul de manager/project manager/tech lead va fi asumat de un mentor, iar rolul de programator va fi atribuit voluntarilor.

“CSUBB doreşte ca acest proiect să poată fi aplicat în interesul studenţilor Universităţii, dar totodată membrii responsabili de proiect sunt dornici de a împărtăşi modul de lucru şi cunoştinţele necesare dezvoltării unui astfel de Hub altor membri ai comunităţii academice din România. Ne aşteptăm ca replicarea modelului nostru în alte universităţi să fie primul pas spre o standardizare a mijloacelor tehnologice folosite în mediul universitar şi, de ce nu, o cale de a simplifica traseul documentelor administrative”, spune prefectul studenţilor din UBB, Cătălin Hădadea.

UBB IT HUB este un program pilot al Consiliului Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai, având ca scop accelerarea digitalizării sistemului educaţional superior din România. Membrii acestui hub vor fi voluntari care au cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru a deprinde rapid modul de lucru practicat şi în marile companii din domeniul IT, respectiv 3 mentori ce vor superviza şi coordona întreaga activitate a voluntarilor.

Necesitatea digitalizării sistemului educaţional superior este un subiect abordat şi la nivelul Comisiei Europene, care va organiza, în perioada 27 – 28 februarie 2018, un Hackathon pe tema inovării în sistemul educaţional superior. Unul dintre fondatorii UBB IT HUB va fi prezent la eveniment pentru a putea prelua informaţiile de actualitate ce vizează acest subiect, dar şi pentru a împărtăşi soluţiile identificate la Cluj-Napoca.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă