6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechUBB introduce în ţară standardul educaţiei viitorului, înfiinţând UBB-EON-XR Center

UBB introduce în ţară standardul educaţiei viitorului, înfiinţând UBB-EON-XR Center

UBB-EON-XR Center este o unitate academică dedicată utilizării realităţii virtuale şi augmentate în activitatea de predare/învăţare (anual pentru mii de studenţi şi sute de cadre didactice) şi dezvoltării de produse inovative către societate (mediul socio-economic). Un exemplu de produs inovativ care se înscrie în expertiza Centrului este VR Mind, lansat deja în 2020 prin colaborarea dintre UBB şi EON Reality.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, declară că “UBB a fost prima universitate din ţară, care a introdus la standarde internaţionale de calitate învăţământul la distanţă. Acum, prin utilizarea unor medii digitale mixte (XR – realităţi virtuale/augmentate etc.), stabilim noi standarde în educaţia modernă şi în dezvoltarea de produse şi servicii inovative către societate, în strânsă legătură şi cu proiectul de specializare inteligentă demarat de UBB pe linia InfoBioNano4Health. Deşi platforma EON Reality este deja utilizată la nivel international de mai mulţi actori academici sau de alt tip şi probabil va fi utilizată în viitor de mai multe instituţii şi în ţară, am stabilit cu compania americană, în baza colaborării vechi şi a profilului academic complex al UBB, că acest Centru va fi primul din ţară şi unul de referinţă pentru România şi regiunile europene din zonă, prin complexitate şi angajamentele reciproce pentru co-dezvoltări inovative în domeniu, care să fie apoi diseminate şi altor actori interesaţi. Într-adevăr, colaborarea dintre UBB şi compania americană EON Reality este una veche, contribuind şi la dezvoltarea Centrului AVALON din UBB (“Cubul Virtual”), inaugurat în 2010. Acum, prin UBB-EON-XR Center am dus colaborarea la un nivel mai complex.”

La rândul său, fondatorul Eon Reality, Dan Lejerskar, afirmă că “programul este dedicat actorilor interesaţi în dezvoltarea de centre educaţionale bazate pe XR, cu impact asupra studenţilor şi comunităţilor. Centrul dezvoltat cu UBB se înscrie perfect în acest demers şi suntem gata şi încântaţi să-l implementăm”.

EON Reality este un leader global în tehnologii virtuale şi de realitate augmentată, cu peste 20 de locaţii distribuite la nivel internaţional. Resursele în medii virtuale/augmentate dedicate educaţiei şi industriilor sunt unele din cele mai complexe la nivel internaţional, cu peste 8000 de aplicaţii şi peste 40 de milioane de utilizatori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă