13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechStudiu: Mulți români preferă să navigheze pe internet, fără antivirus

Studiu: Mulți români preferă să navigheze pe internet, fără antivirus

Acestea sunt concluziile unei cercetări întocmită de Kaspersky Lab şi B2B International. Totodată, că 44% dintre respondenţi petrec online cel puţin 20 de ore pe săptămână, iar utilizatorii din grupa de vârstă “peste 55 de ani” deţineau în medie patru dispozitive/gospodărie conectate la Internet, printre care două computere şi două dispozitive mobile.
În acest context, 60% dintre membrii familiei sunt îngrijoraţi că rudele lor mai în vârstă nu iau măsurile de precauţie necesare pentru a se proteja în mediul online. În acelaşi timp, 44% dintre utilizatorii de Internet admit că rudele lor din această categorie de vârstă au suferit în urma unei ameninţări – printre care o escrocherie online (15%), malware sau viruşi (15%) sau au fost spionaţi de software periculos (13%).
Cu toate acestea, numai 34% dintre respondenţi au instalat o soluţie de securitate pe dispozitivele rudelor în vârstă şi 32% dintre ei îi informează frecvent despre pericolele online.
De asemenea, o treime (33%) dintre participanţii la studiu susţin că nu au luat nicio măsură, în sensul instalării pe terminale de soluţii antivirus.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă