Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un asteroid cu o lungime de peste 600 metri va trece, miercuri, în apropiere de Pământ

Un asteroird va trece, miercuri, în apropierea planetei Pământ, dar fără să prezinte vreun pericol pentru Terra.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2017 - 11:40

Un asteroird va trece, miercuri, în apropierea planetei Pământ, dar fără să prezinte vreun pericol pentru Terra, informează NASA, potrivit Agerpres.

"Deși nu există nicio posibilitate ca asteroidul să intre în coliziune cu planeta noastră, va ajunge totuși prea aproape pentru un corp ceresc de asemenea dimensiuni", precizează agenția spațială într-un comunicat.

Asteroidul 2014-JO25 măsoară puțin peste 650 de metri lungime și va trece la 1,8 milioane de kilometri distanță de Terra, ceea ce înseamnă aproximativ de cinci ori distanța care ne desparte de Lună. Ultima oară când 2014-JO25 ne-a vizitat a fost în urmă cu 400 de ani și îl vom vedea din nou peste 2.600 de ani.

Asteroidul va trece în apropiere de planeta noastră după ce a ocolit Soarele iar apoi își va continua ruta spre Jupiter înainte de a se întoarce spre centrul sistemului nostru solar.

NASA a precizat că asteroidul nu reprezintă niciun risc pentru planeta noastră, cel puțin pentru următorii 558 de ani, dată la care el va trece din nou pe lângă Terra, însă mai aproape.

Viitoarea vizită a unui corp ceresc este prevăzută de abia în 2027, când asteroidul 199-AN10, de 800 metri lungime se va apropia la 380.000 de km (distanța dintre Pământ/Lună).

Vizita din 19 aprilie este "o oportunitate excepțională" pentru astronomi și cei pasionați de stele, a subliniat NASA. Suprafața sa este de două ori mai strălucitoare decât cea a Lunii și ar trebui să fie vizibil cu ajutorul unui mic telescop, timp de una dau două nopți, a precizat agenția.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...