5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTransferul de fisiere mari

Transferul de fisiere mari

Trimiterea unui fisier de mari dimensiuni este, cel mai adesea, o problema dificil de rezolvat pentru utilizatorul obisnuit al Internetului. Ca urmare, au inceput sa apara site-uri specializate in transferul de fisiere mari, cu interfete relativ simple, serviciul fiind oferit cel mai adesea gratuit.

Transferul prin e-mail al unor asemenea fisiere este limitat de furnizorul serviciului de posta electronica la dimensiuni de cativa MB (in cazuri rare se ajunge la 50 MB). O alta varianta, utilizarea unui cont de ftp, nu este o solutie la indemana oricui, fiind necesare un client de ftp si un cont de pe un server de ftp.
Ca urmare, pe web au inceput sa apara site-uri specializate in transferul securizat al unor fisiere de mari dimensiuni, adesea serviciul fiind gratuit. Transfer.ro este una dintre solutiile romanesti la problema transmiterii de fisiere de dimensiuni mari (pana la 1 GB). Creatorii site-ului au facilitat transmiterea oricarui tip de fisiere, de la filmulete facute in vacanta, muzica si filme. Prin aceasta solutie se rezolva problema trimiterii de fisiere mari catre orice utilizator posesor al unei adrese de e-mail (necesara pentru primirea link-ului cu adresa de unde se descarca fisierul), ocolind limitarea acestora la o marime maxima a fisierelor de pana la 50 Mb (functie de configurarile facute de ISP).
Serviciul este destinat transferului de fisiere intre utilizatori, fara a-si propune sa devina un server de hosting. Astfel, dupa 10 zile de la trimiterea fisierelor, acestea sunt sterse de pe server, aceasta limita de timp fiind suficienta pentru ca destinatarul sa poata descarca pe calculatorul personal fisierele primite. Trebuie precizat ca nu exista o limitare a numarului de descarcari sau limitari ale vitezei de download.
Securitatea fisierelor este asigurata de faptul ca acestea sunt trimise impachetate intr-o arhiva zip cu un nume aleator, astfel incat doar destinatarul poate accesa respectiva arhiva.

Daniel Popa
Daniel Popahttp://daniel-popa
Daniel Popa, sef departament Corespondenti
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă