Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Telefonia mobila, ajutor pentru persoanele cu deficiente auditive

IBM a anuntat ca studentii britanici implicati intr-un proiect de cercetare al laboratoarului companiei din Hursley au dezvoltat un sistem care are scopul de a imbunatati comunicarea persoanelor cu deficiente auditive atunci cand acestea patrund ...

Share

Daniel Popa 0 comentarii

15.09.2006 - 00:00
IBM a anuntat ca studentii britanici implicati intr-un proiect de cercetare al laboratoarului companiei din Hursley au dezvoltat un sistem care are scopul de a imbunatati comunicarea persoanelor cu deficiente auditive atunci cand acestea patrund in locuri precum gari, aeroporturi sau la locul de munca.
Sistemul, denumit LAMA (Location Aware Messaging for Accesibility), poate trimite pentru utilizatorii de telefonie mobila o gama larga de informatii privind localizarea acestora. Informatia poate fi trimisa, la cerere, intr-o serie de formate diferite. Acestea pot fi mesaje text, imagini sau alerte tactile.
In momentul in care utilizatorii sistemului patrund intr-un loc in care functioneaza LAMA - cum ar fi statiile de metrou sau aeroporturi -, telefonul lor mobil recunoaste sistemul si furnizeaza o lista de servicii de mesagerie. Prin abonarea la acest serviciu, utilizatorii pot fi avertizati imediat in legatura cu orice anunt de interes public.
Sistemul este de ajutor mai ales persoanelor cu deficiente auditive, ajutandu-le sa primeasca informatii esentiale precum alertele de urgenta, alarma de incendiu, instructiunile de protectie si siguranta. Instalarea sistemului necesita doar ca hardware-ul si software-ul LAMA sa fie integrate in infrastructura sistemului IT si de comunicatii al locatiei. Acest lucru permite telefoanelor mobile sa interactioneze cu LAMA pentru a accesa informatii si avertizari specifice respectivei locatii. LAMA foloseste tehnologiile Bluetooth si GPRS si poate fi adaptata pentru a fi compatibila cu retelele WiFi si GSM. LAMA va fi testat in urmatoarele luni in Marea Britanie.

Citește totul despre:

Comentarii