Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Studii despre autism, prezentate la Congresul de la Atlanta

La Atlanta are loc, zilele acestea, un congres al cercetătorilor care au ca obiect de studiu autismul. Afecțiunea duce la greutăți de adaptare și comunicare socială, în funcție de gravitatea și tipul bolii.

Share

Valeriu Niță 0 comentarii

16.05.2014 - 15:35

La Atlanta are loc, zilele acestea, un congres al cercetătorilor care au ca obiect de studiu autismul. Afecțiunea duce la greutăți de adaptare și comunicare socială, în funcție de gravitatea și tipul bolii.

Una dintre prezentări, citată de WebMD, arată că autismul este o boală care vine "la pachet" cu alte probleme de sănătate. Autorii acestui studiu au observat că riscul de a dezvolta și alte afecțiuni psihice sau fizice este mai mare în cazul suferinzilor de autism, în comparație cu media populației. Asfel, cei diagnosticați cu autism au un risc de două ori mai mare de a fi marcați și de depresie sau de anxietate. Pe de altă parte, există  diferențe față de restul populației și în privința dereglărilor cauzate de alimentație, deoarece, arată cercetătorii, bolnavii de autism au, de multe ori, o dietă dezechilibrată din cauza preferințelor alimentare puternice. Mai mult, din cauza izolării sociale, ei fac mai puțină mișcare decât restul oamenilor.

În același timp, dificultățile de adaptare socială sunt o explicație pentru numărul mai mic de fumători și consumatori de alcool în rândul bolnavilor de autism, pentru că aceste deprinderi sunt, de multe ori, condiționate de social.

Un alt studiu prezentat la Atlanta vorbește despre riscul de a dezvolta o afecțiune din categoria celor asociate autismului pe care îl au copiii în funcție de meseria practicată de tații acestora. Potrivit cercetării menționate de Science Daily, copiii inginerilor prezintă un risc de două ori mai mare de a dezvolta boala, copiii ai căror tați lucrează în domeniul financiar au un risc de patru ori mai mare decât media, iar copiii cadrelor medicale au o probabilitate de șase ori mai mare de a suferi de aceeași boală. 6,2% dintre copiii din Statele Unite suferă de forme mai ușoare sau mai grave de autism.

Imagine: Wikipedia

Citește totul despre:

Comentarii

loading...