19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPlatforma Intel completa pentru cei care ating prima data un calculator

Platforma Intel completa pentru cei care ating prima data un calculator

Intel a prezentat o noua platforma PC complet echipata, de inalta calitate, la un cost scazut, disponibila pentru persoanele care utilizeaza pentru prima data un computer.
Noul PC are o interfata usor de utilizat, conceputa pentru a facilita accesul in lumea tehnologiei celor care fac acest lucru pentru prima data. Potrivit prezentarii companiei, noul computer personal este un produs cu dimensiuni reduse, eficient din punct de vedere al consumului de energie, potrivit pentru mediile dens populate.
Lansarea noi platforme face parte din initiativa “Discover the PC” (Descopera PC-ul), al carei scop este de a largi accesul la tehnologia PC pentru locuitorii tarilor in curs de dezvoltare. Initiativa se concentreaza asupra livrarii de produse si tehnologii care sunt in mod special concepute pentru a face fata cerintelor unice ale utilizatorilor din tarile in curs de dezvoltare.
Noul PC va fi disponibil prin intermediul guvernelor si companiilor de telecomunicatii, care vor livra acest produs celor care nu au avut pana acum acces la un computer sau nu au avut veniturile care sa le permita sa isi cumpere un asemenea echipament. Pentru inceput, Intel intentioneaza sa faca aceste produse disponibile prin intermediul agentiilor guvernamentale si companiilor de telecomunicatii din Mexic, Brazilia, Egipt, Ghana si Nigeria, extinzand apoi aceasta initiativa si pentru alte tari, in cursul acestui an. Preturile vor fi diferite de la o tara la alta, in functie de preturile locale pentru PC-uri si veniturile tipice pentru familii.
Un al doilea produs care face parte din initiativa “Descopera PC-ul” a fost introdus pe piata in India, sub forma unui Community PC (PC pentru Comunitate). Acesta a fost creat special pentru a face fata necesitatilor de acces la Internet din zonele si comunitatile rurale. Platforma Community PC a fost definita de Intel dupa ce studii etnografice intensive derulate in India rurala au demonstrat ca o dorinta clara de a avea acces la tehnologie exista in comunitatile rurale indepartate, unde chiar si un singur PC ar putea servi mai multe persoane. Conditiile climatice (caldura, praf, umiditate) si sursele nesigure de alimentare cu energie ar putea insa compromite un PC clasic utilizat intr-un asemenea mediu. Ca urmare, a fost creat un sistem; printre caracteristicile noului sistem se numara: o carcasa robusta, care sa reziste prafului, temperaturilor variabile si gradului mare de umiditate; o unitate speciala de alimentare cu energie, care permite PC-ului sa isi mentina alimentarea, chiar si in eventualitatea unei pene de curent; un sistem de recuperare simplu, actionat printr-un singur buton in cazul in care PC-ul cedeaza.

Daniel Popa
Daniel Popahttp://daniel-popa
Daniel Popa, sef departament Corespondenti
Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă