Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O firmă germană a inventat un sistem de extragere a căldurii din gheață

O firmă din Germania a obţinut distincţia internațională „Home of the Future” pentru o instalaţie de încălzire pe bază de gheaţă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2017 - 16:15

O firmă din Germania a obţinut distincţia internațională „Home of the Future” pentru o instalaţie de încălzire pe bază de gheaţă.

Noua tehnologie realizată de firma Huf Haus şi proiectată în colaborare cu Viessmann a fost pusă în funcțiune, în mod experimental, într-o casă de prezentare din Wezbridge, Surrey (Marea Britanie). Sistemul de stocare a gheţii oferă o sursă de energie regenerabilă pentru încălzirea sau răcirea unei clădiri și pentru obținerea de apă caldă menajeră.

Sistemul include unul sau mai multe bazine dotate cu o tehnologie de extragere și regenerare  a căldurii, care sunt umplute cu 10 metri cubi de apă şi montate în pământ. În timpul procesului de transformare a apei în gheaţă, căldura degajată este captată și acumulată.

Un bazin de aceste dimensiuni generează echivalentul căldurii rezultate din aproximativ 100 de litri de combustibil. Această metodă inovatoare, bazată pe un bazin cu gheață și un panou solar, reprezintă o sursă de energie de sine stătătoare.

Premiul pentru această realizare tehnică a fost oferit la o gală organizată anual în Marea Britanie, dedicată inovaţiei în domeniul tehnologiilor de încălzire.

Citește totul despre:

Comentarii