Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O dronă radioactivă a aterizat pe acoperişul biroului premierului Japoniei

O dronă care prezenta o „cantitate mică" de radiaţii a aterizat pe acoperişul biroului premierului japonez, Shinzo Abe, din Tokyo.

Share

Maria Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 22.04.2015 - 13:21
O dronă care prezenta o „cantitate mică" de radiaţii a aterizat pe acoperişul biroului premierului japonez, Shinzo Abe, din Tokyo, informează Mediafax.

Citește și: Noua ”jucărie” a armatei americane. Cum arată prima dronă țintă pentru piloții Air Force

Avionul fără pilot a fost observat de un oficial care însoţea noii angajaţi într-un tur prin clădire, în timp ce premierul Shinzo Abe se află în Indonezia, unde participă la un summit Asia-Africa.

Drona avea ataşată o cameră de luat vederi de mici dimensiuni şi era marcată cu un însemn radioactiv. Aceasta a fost luată de poliţie şi, în urma testelor, s-a constatat că prezenta mici cantităţi de radiaţii, care nu reprezintă niciun pericol pentru om.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că ţara ar trebui să ia în considerare reglementarea acestor dispozitive, pentru că în prezent nu există restricţii în legătură cu echipamentele mânuite de la distanţă care zboară la 250 de metri deasupra solului, cu excepţia rutelor de zbor.

Citește și: VIDEO: Parcul Moghioroș așa cum nu l-ai văzut, filmat cu ajutorul unei drone

„Această situaţie vizează nucleul Guvernului japonez, biroul premierului, şi vom lua măsurile necesare, inclusiv o anchetă detaliată a poliţiei", a spus purtătorul de cuvânt.

Acesta a adăugat că Japonia a început să analizeze problema după ce o dronă a aterizat în curtea Casei Albe în luna ianuarie.

Nu se ştie cine a trimis drona sau de ce, dar incidentul are loc după ce un grup de cetăţeni japonezi nu a reuşit să împiedice legal repornirea centralei nucleare din sud-vestul ţării.

Dronele de mici dimensiuni au devenit foarte populare în Japonia, unde sunt folosite pentru filmări aeriene, spectacole şi alte evenimente.

Citește totul despre:

Comentarii