Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Arabia Saudită a oferit cetăţenie unei femei - robot

Arabia Saudită a anunțat că va acorda cetățenie unei femei robot, intenție care a atras critici motivate prin faptul că mașina automată pare să aibă mai multe drepturi decât milioane de femei şi străini ce trăiesc în această țară din Golful Persic.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.10.2017 - 23:12

Arabia Saudită a anunțat că va acorda cetățenie unei femei robot, intenție care a atras critici motivate prin faptul că mașina automată pare să aibă mai multe drepturi decât milioane de femei şi străini ce trăiesc în această țară din Golful Persic, informează vineri ABC News citat de Mediafax.

Robotul Sophia poate recrea expresii faciale şi purta conversaţii. Astfel, ea a obţinut simpatia publicului când a fost prezentată la un summit economic din Riad, săptămâna aceasta.

Robotul a fost anunţat miercui de către un moderator al televiziunii CNBC că Arabia Saudită a garantat Sophiei ”prima cetăţenie saudită pentru un robot”.

”Sunt foarte onorată şi mândră de această distincţie unică. Este un lucru istoric să fii primul robot din lume ce are cetăţenie ”, a declarat Sophia.

Un departament al Ministerului saudit de Cultură şi Informaţie a transmis pe Twitter susţinerea faţă de robot, construit de Hanson Robotics.

La scurt timp după aceea, mai mulţi utilizatori de social media au subliniat faptul că Sophia a obţinut mai multe drepturi decât milioane de femei şi străini ce lucrează în Arabia Saudită, stat criticat în întreaga lume pentru reprimarea drepturilor civile şi ale femeilor.

Do we need humanoid-looking robots? from CNBC.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...