Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SpaceX, compania lui Elon Musk, lansează prima sa misiune de securitate naţională

Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk are programată sâmbătă lansarea unui satelit american militar de navigaţie, care, dacă va reuşi, va deveni prima misiune spaţială în domeniul securităţii naţionale a firmei, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

22.12.2018 - 17:03

O rachetă Falcon 9, care transportă un satelit GPS în valoare de aproximativ 500 milioane de dolari, construit de Lockheed Martin, va fi lansată la Cape Canaveral, Florida, în jurul orei locale 9:00 (14.00 GMT).

Aceasta ar fi a patra încercare e lansare din ultima săptămână, din cauza unor probleme tehnice şi meteorologice. Musk a încercat ani de zile să pătrundă în piaţa lansărilor militare, dominată de Lockheed şi Boeing Co.

SpaceX a dat în judecată Forţele Aeriene în 2014, în semn de protest faţă de încredinţarea unui contract de multe miliarde de dolari pentru lansarea a 36 de rachete de către United Launch Alliance, un parteneriat între Boeing şi Lockheed. Musk a renunţat la proces în 2015, după ce Forţele Aeriene au acceptat competiţia.

În anul următor, SpaceX a câştigat un contract de 83 milioane dolari pentru lansarea satelitului GPS III.

Purtătorul de cuvânt al Air Force, William Russell, a declarat: "Odată complet operaţional, această ultimă generaţie de sateliţi GPS va aduce noi capabilităţi pentru utilizatori".

Lansarea a fost iniţial programată pentru 2014, dar a fost afectată de întârzieri în producţie.

Următorul satelit GPS III urmează să fie lansat la mijlocul anului 2019.

Comentarii

loading...