Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sonda NASA supravieţuieşte zborului

Semnalele provenite de la o sondă NASA confirmă că aceasta a supravieţuit unui zbor în apropiere de Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect explorat vreodată în sistemul solar, relatează BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

02.01.2019 - 09:02

Un cercetător al Agenţiei Spaţiale Americane a confirmat că New Horizons se află într-o stare "sănătoasă" după ce a trecut de roca spaţială îngheţată acum câteva ore.

Ultima Thule se află la 6,6 miliarde de kilometri distanţă de Pământ, dincolo de sistemul nostru solar, într-o zonă numită Belt Kuiper.

Sonda va trimite fotografii şi alte observaţii în lunile următoare.

Mesajul radio din ambarcaţiunile robotice a fost preluat de una dintre antenele mari ale NASA din Madrid, Spania.

Controlorii de la Universitatea Johns Hopkins Applied Physics Laboratory din Maryland au salutat recepţia semnalului cu urale şi aplauze.

"Avem o navă spaţială sănătoasă", a exclamat Alice Bowman, directorul misiunii de operaţiuni. "Tocmai am realizat cel mai îndepărtat zbor", a adăugat aceasta.

Acest prim mesaj radio conţine doar informaţii despre starea navetei spaţiale, dar a confirmat şi faptul că New Horizons şi-a executat corect observaţiile autonome şi că memoria internă a sondei este plină de date.

Mai târziu, pe un downlink se vor vedea câteva imagini aleatorii pentru a oferi oamenilor de ştiinţă şi publicului o mostră a ceea ce a observat New Horizons prin camerele sale.

Ultima Thule se află în ce se numeşte centura Kuiper, o porţiune de material îngheţat care orbitează Soarele cu mai mult de 2 miliarde km depărtare decât a opta dintre planetele clasice, Neptun; şi 1,5 miliarde de km dincolo de chiar planeta pitic Pluto pe care New Horizonts a vizitat-o în 201

Comentarii

loading...