Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Smartphone pentru copii, controlat de părinți

Compania spaniolă Escudo Web a prezentat la Mobile World Congress un smartphone construit special pentru cei mici. PhoneKid, cum este numit smartphone-ul, foloseşte o versiune modificată de Android care conferă părintelui rolul de administrator.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 10:05

PhoneKid, cum este numit smartphone-ul, foloseşte o versiune modificată de Android care conferă părintelui rolul de administrator. Acesta poate accesa funcţiile importante de configurare şi-l poate, de asemenea, controla de la distanţă.

Părintele poate decide ce aplicaţii poate folosi copilul, prin alegerea modului de funcţionare dintr-un meniu special de configurare. Modurile de configurare sunt împărţite pe activităţi precum „învăţare” sau „joacă” şi în cazul fiecăruia pot fi specificate aplicaţiile ce pot fi folosite.

Prin intermediul unei aplicaţii instalate pe propriul telefon, părintele poate urmări de la distanţă activitatea copilului şi poate chiar bloca complet activitatea pe telefonul acestuia.

Pentru a nu da copilului nicio cale de scăpare, producătorul spaniol a eliminat funcţia de oprire a telefonului. De asemenea, nici funcţia de localizare, prin care părintele poate şti în orice moment unde se află copilul (dacă acesta are telefonul la el), nu poate fi dezactivată.

Există şi un buton SOS, pentru situaţii de urgenţă, prin care se trimite în mod silenţios un semnal de alarmă către telefonului părintelui.

Producătorul spaniol, care susţine că măsurile de securitate implementate nu sunt uşor de dezactivat de către copii, caută în prezent parteneri hardware pentru producerea în masă a smartphone-ului.

Comentarii

loading...