15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechSilueta din spatele perdelei, sistem de securitate pentru japoneze

Silueta din spatele perdelei, sistem de securitate pentru japoneze

Sub sloganul “bărbatul din spatele perdelei”, prototipul utilizează un smartphone care, conectat la un proiector, redă o serie de clipuri cu un bărbat care realizează diferite activităţi, de la karate la box, care citeşte sau îşi bea cafeaua, în total 12 scenarii la alegere.

“Tot mai multe femei trăiesc singure şi scopul nostru este de a le garanta securitatea”, a declarat EFE, un purtător de cuvânt al companiei Leopalace 21, care se ocupă de proiect şi care a oferit deja prototipul unui număr de cinci femei.

Tokyo este oraşul cu cel mai mare număr de femei care trăiesc singure din întreaga lume şi unde s-a înregistrat o creştere a agresiunilor şi furturilor în casele acestora, se arată pe site-ul firmei.

Deşi sistemul se află încă în perioadă de probă, opiniile favorabile la adresa proiectului au îndemnat compania să-l comercializeze însă deocamdată a oferit un kit doar angajatelor firmei care trăiesc singure.

Totuşi, unele persoane au criticat pe reţelele de socializare prototipul, subliniind că infractorii îşi vor da până la urmă seama că în casă trăieşte o femeie singură, ceea ce ar fi contraproductiv pentru astfel de proiecţii.

Pentru a evita acest lucru, firma se gândeşte să comercializeze produsul cu o gamă mai variată de videoclipuri, propunând chiar un clip zilnic cu noi mişcări.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă