11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechSfaturi utile pentru cumpărarea unui calculator refurbished

Sfaturi utile pentru cumpărarea unui calculator refurbished

Cumpărarea de dispozitive electronice renovate, cum ar fi calculatoarele sau laptopurile, se poate considera puțin riscantă dacă nu ați mai făcut-o niciodată înainte. Însă, efectuată cu atenție, aceasta se poate dovedi o alegere bună, ce presupune atât câștigarea de timp prețios, cât și economisirea unei sume considerabile de bani.

În cazul în care doriți înlocuirea vechiului calculator, puteți opta pentru unul refurbished, ales de la o firmă de renume, desigur. Cumpărarea unui calculator refurbished nu doar că presupune un cost mai mic, ci este o acțiune prin care se contribuie activ la protejarea mediului înconjurător.

Ce este un calculator refurbished?

Calculatoarele refurbished sunt sisteme care nu mai pot fi vândute ca fiind „noi”, însă nici second hand nu pot fi considerate.

Acestea sunt achiziționate de la utilizatori business, de regulă, după ce un contract de leasing s-a încheiat, ajungând într-un service unde sunt reparate corect, testate cu atenție și apoi reintroduse în circuitul economic.

Sfaturi pentru cei ce urmează să cumpere un calculator refurbished

Multitudinea de modele de calculatoare refurbished existentă în prezent pe piață poate induce pe oricine în eroare. Astfel, înainte de achiziționare, se recomandă:

  • cumpărați întotdeauna de la un producător sau de la o companie mare, cu un bun nume pe piață;
  • asigurați-vă că are sens să cumpărați un calculator refurbished și nu unul nou;
  • verificați întotdeauna specificațiile și asigurați-vă că acestea se potrivesc cu cele ale unui produs nou;
  • cumpărați un calculator refurbished doar dacă diferența de preț este suficient de semnificativă pentru a justifica riscul (setați o țintă de reducere a prețurilor cu cel puțin 15%);
  • asigurați-vă că perioada de garanție oferită nu este mai mică decât cea a unui produs nou;
  • luați în calcul și garanția extinsă, oferită de majoritatea firmelor care vând calculatoare refurbished;
  • dacă găsiți o ofertă bună, dar nu prea bună ca să nu fie reală, nu amânați prea mult cumpărarea (calculatoarele refurbished bune se vând repede);
  • unele componente, cum ar fi unitățile de hard disk, sunt puțin mai sensibile la uzură, astfel că trebuie să vă asigurați că aveți cel puțin o idee despre istoricul acestora înainte de a achiziționa.

Dacă sunteți interesat să cumpărați un calculator refurbished, cel mai mult trebuie să analizați seriozitatea firmei care pune la dispoziție astfel de produse. Trebuie să vă informați corespunzător, să citiți despre procesul de refurbishing acceptat de firmă (dacă folosește un service sau se efectuează în cadrul companiei), să verificați perioada de garanție oferită (ar trebui să fie de cel puțin 12 luni), dar și termenii acesteia (ce excluderi conține aceasta) etc.

De ce să cumperi un calculator refurbished de la ABD Computer?

ABD Computer este una dintre cele mai cunoscute companii specializate în comercializarea produselor IT refurbished și second hand din România. Aceasta oferă garanția unor produse de foarte bună calitate, care pot fi ușor comandate online și care vor fi livrate în maxim 24 de ore de la efectuarea comenzii.

Pe abdcomputer.ro se găsesc numeroase calculatoare refurbished, la prețuri accesibile. Astfel, aveți posibilitatea să găsiți un model care se pretează exigențelor dumneavoastră, fără să fie necesar să investiți o sumă considerabilă. Dacă produsul ales nu se dovedește potrivit, îl puteți returna în termen de 15 zile calendaristice, optând fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor.

Pentru ABD Computer clientul este pe primul loc. De aceea, clienții care au nevoie de mai multe informații despre produse, garanții, livrare și metode de plată, precum și cei care nu pot lua o decizie de cumpărare, pot apela oricând la serviciile de consultanță puse la dispoziție.

E riscant să cumperi un calculator refurbished?

În încheiere, este necesar să se înlăture ideea cum că un calculator refurbished este un produs nesigur, ce se poate defecta rapid. Șansele ca acesta să întâmpine probleme sunt chiar mai mici față de cele existente în cazul calculatoarelor noi deoarece produsele refurbished sunt atent testate și verificate înainte de a fi relansate.

Desigur, așa ar trebui. Pentru a vă asigura că optați pentru cele mai bune produse este însă necesar să achiziționați doar de la companii de renume, după ce v-ați documentat bine cu privire la serviciile și produsele oferite de acestea și după ce ați analizat cu atenție raportul calitate preț.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă