Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Senatul a mărit la 150 de milioane euro fondul pentru cumpărarea de laptopuri şi tablete în școli

Senatul a modificat o Ordonanță de Urgență a Guvernului Orban, mărind la 150 de milioane de lei fondul pentru cumpărarea de laptopuri şi tablete destinate școlilor.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.09.2020 - 19:35

Senatul României a aprobat, marţi, în unanimitate, cu amendamente, Ordonanța de Urgență 144 / 2020 referitoare la cumpărarea de laptopuri și tablete destinate școlilor.

Conform deciziei Senatului, fondul total pentru acest program a fost majorat la 150 de milioane de euro, faţă de 100 de milioane cât era prevăzut în Ordonanța elaborată de Guvernul Orban.

În varianta inițială, cea elaborată de Guvern, din cele 100 de milioane de euro destinate echipamentelor IT, 87,5 milioane euro proveneau din fonduri europene nerambursabile iar 12,5 milioane era contribuția statului român.

Aceste dispozitive IT sunt necesare desfășurării de cursuri online în acele școli în care elevii nu au acces din cauza pandemiei.

Comentarii