9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechSamsung, surclasat de Amazon în topul producătorilor de tablete, dominat de Apple

Samsung, surclasat de Amazon în topul producătorilor de tablete, dominat de Apple

Potrivit datelor publicate de IDC, Apple a livrat 13,2 milioane de unităţi în ultimul trimestru. Creşterea de 0,6% a conferit producătorului de iPad-uri o cotă de piaţă de 26,6%.

Samsung, care ocupa în mod tradiţional a doua poziţie în topul producătorilor de tablete, a livrat doar 7 milioane de unităţi, cu 13% mai puţin decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Cota de piaţă a coreenilor a fost de 14,1%.

Marele câştigător a fost Amazon, companie care, cu o creştere de 50,3% de la an la an, a livrat în ultimul trimestru 7,7 milioane de tablete, ajungând la o cotă de piaţă de 15,6% care o situează pe locul doi, peste Samsung. Creşterea foarte mare a celor de la Amazon se explică prin reducerile semnificative pe care magazinul online le-a practicat de Black Friday şi de sărbători. Tablete precum Fire HD 8 şi Fire HD 10, dar şi ebook reader-ele Kindle şi Kindle Paperwhite au avut preţuri cu peste 30 de dolari mai mici decât de obicei.

Pe locul 4 se află Huawei, care a livrat 3,5 milioane de tablete, cu 11,9% mai mult decât în urmă cu un an. Huawei are o cotă de piaţă de 7,1%. În fine, locul 5 este ocupat de Lenovo, care a livrat 3,1 milioane de tablete. Cu o scădere majoră faţă de anul trecut, de 13,1%, Lenovo are o cotă de piaţă de 6,2%.

În ansamblu, piaţa tabletelor s-a contractat în ultimul trimestru cu 7,9% faţă de anul trecut, fiind livrate, în total, 49,6 milioane de unităţi.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă