Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

S-au lansat primele abonamente de comunicații 5G în România

Primele abonamente 5G din România au fost lansate, în această vară, de unul dintre principalii operatori de comunicații mobile.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2019 - 19:23

Compania Vodafone România a anunțat că extinde acoperirea rețelei sale 5G în Cluj-Napoca și Mamaia și a lansat primele abonamente 5G din țara noastră.

Red Infinity 17 și Red Infinity 25 sunt primele abonamente 5G ce oferă trafic de date nelimitat în rețeaua Supernet™ 5G. Lansarea acestor noi tipuri de abonamente se face la o lună după activarea, în România, a primelor stații radio 5G în rețeaua mobilă Supernet™ 5G.

Amintim că, la propunerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Executivul a aprobat, joi, 20 iunie, Strategia 5G pentru România.

”Guvernul își propune un program ambițios de implementare a noii generații tehnologice în comunicațiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru România și proiecția următoarelor decenii de evoluție în domeniul comunicațiilor. Noua generație de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generației 4G și va contribui în mod semnificativ la incluziune și creșterea productivității în economie”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ca și România, alte 12 state au lansat deja strategii 5G. Printre acestea se numără Austria, Danemarca, Franța, Germania și Italia.

Comentarii

loading...