7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechS-a descoperit o nouă genă ce ajută la combaterea bolilor

S-a descoperit o nouă genă ce ajută la combaterea bolilor

Descoperirea realizată de o echipă a The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) poate ajuta la dezvoltarea de noi tratamente împotriva gripei, artritei şi chiar a cancerului.

Această genă numită C6orf106, sau ‘C6’, controlează producerea de proteine legate de bolile infecţioase, precum cancerul sau tipurile de diabet, potrivit CSIRO.

“Sistemul nostru imunitar produce proteine numite cytosine care ajută la forticarea sa şi previne ca viruşii şi patogenii să se reproducă şi să provoace boli sau infecţii”, a declarat Cameron Steward, cercetător la CSIRO.

“C6 reglementează procesul dezactivând producerea anumitor cytosine pentru a evita ca răspunsul nostru imunitar să scape de sub control”, a explicat Steward.

“Citosynele reglementate de C6 sunt implicate într-o mare varietate de boli, inclusiv cancerul, diabetul, sau dereglările inflamatorii, precum artritele reumatoidale”, a precizat expertul australian.

La rândul său, Rebecca Ambrose, coautoare a studiului publicat în revista ştiinţifică Journal of Biological Chemistry, a declarat că, deşi “în 2003 s-a efectuat secvenţierea completă a genomului uman, mai există încă mii de gene despre care se ştie prea puţin”.

“Este emoţionant să ştii că C6 a existat timp de peste 500 de milioane de ani şi că a fost prezervat şi transmis de la organismele simple şi până la fiinţele umane. Doar acum îi aflăm întreaga importanţă”, a subliniat Ambrose, care face parte din echipa care a identificat această genă. 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă